Lábazati és Pincefal polisztirol hőszigetelés

A lábazati hőszigetelés, nagyon fontos terület épületünk szigetelésében. A lábazat a legjobban kitett része a természeti korrózió káros hatásainak.

Közvetlen lábazati XPS és EXPERT beszállítóink: Fibran, Zentyss, Austrotherm, Bachl

A legjobb hőszigetelés az xps valamint az Austrotherm Expert Fix ami lábazati és pincefal hőszigetelés kialakításához gyártott termékek, mind a két hőszigetelő lap csekély vízfelvételre képes. A hőszigetelő értékük magasan a legjobb. Tehát vékonyabb hőszigetelés is elég a kívánt hatás elérése érdekében. A legtöbb ember, amikor házának hőszigetelésére adja a fejét, a homlokzat illetve tető leszigetelését tűzi ki elsődleges céljaként. Sajnos ez a gondolkodásmód nem nyújt teljes mértékben kifizetődő megoldást. Sokan elfelejtkeznek a lábazati szigetelésről pedig a hő akár 10-15%-a is a lábazaton keresztül távozik valamint hiányában hőhidak keletkezhetnek. Egyik remek választás lehet az XPS szigetelés, ami nem csupán hőszigetelő, hanem vízfelvétele is rendkívül csekély (0,2–1,0 %). Ennek köszönhetően víznek, nedvességnek kitett területeken is remekül alkalmazható. A lábazati szigetelő anyagoknál pedig fontos szempont a minél kevesebb vízfelvétel, hiszen ha a lábazat felszívja a vizet az hosszútávon komoly károkat tud okozni egy ház szerkezetében. Ezen kívül a megfelelő lábazati hőszigetelés hiányában a vizesedés hatására penészedés alakulhat ki ami komoly egészségkárosodáshoz, asztmás megbetegedéshez vezethet. Nem utolsó szempont, hogy az XPS lapoknak nagyon magas a nyomó szilárdságuk így hosszú évtizedekig képes védelmet nyújtani és bírni a lábazati fal terhelését. Ezek a remek tulajdonságok, mint az alacsony vízfelvétel, fagyállóság és magas nyomószilárdság a különleges zárt cellás szerkezeti kialakításának köszönhető.

A lábazati XPS polisztirol szigetelés csekély vízfelvételi képességgel rendelkezik, ezért kifejezetten alkalmas olyan területekre, ahol a nedvesség fokozott problémát jelent. Tipikusan ilyennek számít a lábazat, mely folyamatosan kitett az időjárás viszontagságainak. A csapóeső, a talajból felszivárgó nedvesség egyaránt rongálhatják a lábazat állapotát, ez pedig mind az esztétikumra, mind a falazat funkcionálására hatással van. A lábazati XPS polisztirol szigetelés lehetővé teszi, hogy szárazon maradjanak azok a részek is, ahol egyébként a nedvesség állagromlást, penészesedést okozhatna. A vizesedés megelőzésével a belső terek mikroklímája is egészségesebbé tehető, ez pedig a rendszeresen az ingatlanban tartózkodók szempontjából nem elhanyagolható.