Grafitos hőszigetelő rendszer

Miért jobb a grafitos hőszigetelő anyag?

A grafit szigetelő lappal kisebb vastagság mellett ugyanolyan hőszigetelési értéket tud elérni, mint egy vastagabb eps (fehér) hőszigetelő rendszerrel. Tekintse meg hőszigetelő anyag kínálatunkat webáruházunkban!

Mekkora grafitos hőszigetelő lapot ajánlunk a falazatához?

A vastagság megtervezése során mindig figyelembe kell venni az aktuális falazatot, illetve ennek a vastagságát és az elérni kívánt hőátbocsátási tényezőt.

Célunk, hogy a hőszigetelési érték 0,2-0,15 W/m2K között legyen:

B30-as falazat: 15 cm
38-as kisméretű tégla tömörfal: 15cm
30 illetve 40 cm-es szilikát falazat: 12-15 cm
30-as Porotherm vagy Leier falazóelem: 10-15cm
38-as Leier vagy Porotherm falazóelem: 8-12cm
OSB falazat 15 cm-es kőzetgyapot maggal: 5-10 cm
30cm-es Ytong falazat: 8-10cm
Porotherm X-Therm 44-es falazat: 5cm

A hőszigeteléssel kapcsolatban gyakran felmerülő igény, hogy vastagsága csökkenthető legyen, ám a hőszigetelési képesség hatékonysága megmaradjon. Ezt a célt szolgálják a grafit hőszigetelő lapok. Kifejezetten alkalmasak olyan területekre, ahol a hagyományos szigetelő lapok túl vastagnak bizonyulnak. Műemlékvédelem alatt álló ingatlanoknál, speciális homlokzati kialakításnál, ablakok környékén gyakran esik a választás a szűrke hőszigetelő rendszerek kínálta előnyökre. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a könnyen beépíthető elemek maximális biztonsággal szolgálják az otthon melegét. Webáruházunkban többféle vastagság és felületi kialakítás közül válogathatnak vásárlóink.

A polisztirol szigetelésen belül kifejezetten keresett a grafitos polisztirol, hiszen a hagyományos expandált lapokhoz képes további előnyökkel rendelkezik az. A tapasztalatok azt mutatják, hogy akár 20-30%-kal jobb szigetelés érhető el segítségével, mint az azonos vastagságú polisztirol lapokkal.

Mit tud a grafit szigetelés?

A grafitos polisztirol, miként nevéből is adódik, grafitport tartalmaz. Ez kerül hozzá a hagyományos expandált lap anyagához, javítva ezzel annak hőszigetelő képességét. Ennek hatalmas előnye, hogy ugyanolyan vastagságú grafit szigeteléssel jelentősen jobb hőszigetelés érhető el. Vannak olyan helyzetek, amikor nem mindegy a falra kerülő hőszigetelő réteg vastagsága. Tipikusan ilyen az ajtók és ablakok környéke, ahol egészen egyszerűen nincs elég hely ahhoz, hogy vastag hőszigetelést helyezzünk fel. A grafitos hőszigetelő alaprendszerek tartalmazzák a grafitos polisztirol lemezt, a ragasztót és az üveghálót. Ár/érték arányuk rendkívül kifizetődő mivel hőszigetelő értékük magasabb az eps hőszigetelő lapokénál ráadásul a kivitelezésük nem tér el a normál polisztirol szigetelés kivitelezésétől. A hőszigetelő rendszer minden alapanyaga magas minőséget képvisel, az adottösszeállítások ára a grafitos hőszigetelő lap vastagságával egyenes arányban növekszik.
A hőszigetelés tartós kialakításához szükség van még a grafitos polisztirol vastagságához megfelelő hosszúságú és mennyiségű dűbelre illetve a sarkok védelme érdekében élvédőkre, amelyek szintén rendelkezésre állnak, és a hőszigetelő rendszer kiegészítők menüpontban találhatók. A rendszer fedésére vödrös (kapart, dörzsölt), Szilikon (kapart, dörzsölt), illetve vakolatok közül tudunk válogatni.