Polisztirol hőszigetelés

A Polisztirol hőszigetelés tartalma

Homlokzati hőszigetelés menete

Előkészítés:


A polisztirollapos hőszigetelő rendszereket akár új akár már meglévő épületeknél is lehet alkalmazni. Az új épületeknél közvetlen a téglára, míg a meglévő épületeknél fontos a falak előkészítése. A máló, repedezett, vagy már hézagosan lehullott vakolatokat célszerű eltávolítani. Ragasztás előtt a felületet portalanítani kell. Ha jó minőségű a vakolat, arra nyugodtan lehet előkészítés nélkül dolgozni, de minden esetben dűbelezni kell.

27_polisztirol.png


Ha ablakcserét is kér a hőszigeteléssel egybevéve, akkor célszerű még a polisztirol lapok felragasztása előtt beépíteni, mivel így szép kávát alakíthatunk ki az ablakunk körül és nem kell utólagos párkánymunkálatokat sem végezni. Ha már az ablaka be van szerelve, akkor pedig ajánlatos az egész ablakfelületet, a profillal együtt lefóliázni, mivel, ha még a szigetelési folyamat nem is, de a vakolat felhúzása akár koszolással is járhat.


A kezdőprofilt úgy kell felrakni, hogy minimum 30 cm lábazati magasság maradjon, illetve egyenesen körbefusson a lakáson. Egyenetlen fal esetén hézagolás célszerű.


Szigetelő lapok felragasztása:A ragasztót úgy kell felhordani a lapokra, hogy legalább az 40-50 %-ban érintkezzenek a fallal. Ezt mi általában úgy csináljuk, hogy körbekenjük a lapot és belül 4-5 pontot alakítunk ki.


A lapok ragasztását mindig kezdőprofillal indítjuk és hézagmentesen kötésben illesszük egymáshoz. A kötési pontoknál és dudoroknál összecsiszoljuk, így egyenletes felület alakul ki.


A lábazatot a kezdőprofil alól indítva alakítjuk ki és mivel itt általában beton felület van, ezért extrudált, jobb hőszigetelő képességű, ám véknyabb lapot használunk. Ez a hőszigetelő lap jobban ellenáll a víznek és a mechanikai sérüléseknek. (Bővebben az extrudált hőszigetelő lapról)

Rögzítés, élvédőzés:


Az egy m2-re eső dűbelek száma általában 5-től több, de ez függ a fal eredeti minőségétől és a homlokzati magasságtól is. Szabály szerint utólagos hőszigetelésnél és 4 m feletti magasságnál minden esetben kell dűbelezni. Véleményünk szerint még az új házaknál is célszerű, mert hiába a sok jó minőségű anyagnak, de nem csak pár évre tervezünk befektetni a hőszigeteléssel. Az éves hőingás 30-40 fok, amely akár a hőtágulás miatt is apró repedést okozhat a ragasztások mentén is.


Élvédőzést minden partnerünknek ajánlunk, már csak a saját érdekükben is. Sztem már ön is tapasztalhatta, hogy könnyen lepattanhat egy-egy sarok. Ez a megoldást történhet műanyaggal vagy fémmel, szerintem nem elhanyagolható.


Háló felvitele:

A hézagmentes és megfelelő felületbe felvisszük a ragasztót és még a nedves rétegbefüggőleges csíkokban beágyazzuk az üvegszövet hálót. A hálók átfedésének legalább 10 cm-nek kell lennie, az ablakoknál pedig dupla hálózás ajánlott.


Színezés előtti alapozás:

Az alapozásnak nedszívás kiegyelítő és tapadást elősegítő hatása van. Száradási idege legalább 24 óra. Ez általában a vakolattal megegyező színű, de ez függ a gyártótól, mivel általában ők határozzák meg, hogy a vakolatukhoz milyen alapozó szükséges.


Színezés:

Cégünk sokféle vakolatottal dolgozik és kínál egyben, ennek a hibátlan felhordása kiváló szakembereket igényel. Az anyagokból létezik zsákos és vödrös vakolat. A zsákos olcsóbb, de kényesebb a használata, illetve nagyobb a színhibák megjelenése. A vödrös anyag enyhén drágább, de ha megnézi a partnereink kínálatát, megláthatja, hogy csak pár ezer Ft különbség van a teljes homlokzatra nézve. Ezeknek az anyagoknak kevesebb a színhiba valószínűsége. Ha kicsit bizonytalan a színek kiválasztásában, ajánljuk, hogy kérjen mintadarabot.


Ha tűzépen egyedi színkeverést kér és csak úgy választ, hogy rámutat egy színre, akkor szintén ajánljuk, hogy kérjen mintaanyagot. Nem akarjuk bántani egyik színkeverőt sem, de ezt egy nagy cégnél is általában egy ember végzi el. Ki tudja, hogy éppen milyen napja van, vagy lehet, hogy éppen ön tévedett a szín kiválasztásánál. Egy apró kicsi felületen, főleg bent egy irodában, sokkal máshogyan jönnek ki a színek, mint kint a szabadban az ön homlokzatán.

Kérje cégünk árajánlatát az elérhetőségeink egyikén, a kivitelezés mellett akciós anyagbeszerzéssel is szolgálunk.