Grafitos hőszigetelés

Grafitos hőszigetelés kivitelezése

A grafitos hőszigetelő lemezek kivitelezése a polisztirolhoz hasonlóan történik, de itt a lemezek a magasabb hőfelvevő képessége miatt pörgősebben kell dolgozni, illetve 2x kell leglettelni a felületet!

A grafitos hőszigetelések méréseiről és egyéb jó tulajdonságairól az alábbi hivatkozáson is érdeklődhet!


10 cm Grafitos hőszigetelő rendszer áraink

20_grafit.png


Grafitos hőszigetelés menete:

Anyagszámítás:


Az első lépés, miután megkereste a cégünket, a személyes felmérés, melyet követően cégünk anyagszükségletet számít az ingatlanjára! Miért van rá szükség? Mert a honlapunkon található egységárak csak irányárakat mutatnak a végösszeghez képest, de felmérés nélkül nem láthatjuk előre a kiszerelés szerinti végösszegeket, illetve a hőszigetelésen kívül akár a teljes generálkivitelezést is a cégünkre bízhatja!
A normál 10x10 –es családi házak esetén könnyű a számítás, de mi történik egy félköríves ingatlan esetén, vagy bármilyen más eltérő falforma esetén? Minden ház nagyjából egyedi és egyedi árakat követel, ezért ingyenes a személyes felmérésünk!

Falazat előkészítése:


A falfelületet minden esetben elő kell készíteni, mivel egy tiszta és száraz falfelület esetén nem csak a szigetelés élettartalmát növeljük, hanem a munkánkat is megkönnyítjük! A máló, leváló részeket mindenképpen távolítsuk el!


Lábazati indítósínek szerelése


Az indítósíneket vágjuk méretre és 50-80-as dűbellel rögzítsük 50 cm-es távolságra. Fontos, hogy az indítósínek találkozásánál a két sínt toljuk egymásba!


Lapok ragasztása:


A lapok ragasztásához cégünk 3 féle ragasztót tud kínálni, a grafitos hőszigeteléshez pedig kettőt, amiből a gyár a Texturato ragasztót javasolja! A ragasztót bekeverés után pihentetni kell, majd ezt követően használhatjuk. A grafitos hungarocell lapokat nem kell teljes felületen bekenni!


A ragasztás módját tekintve több féle módszer létezik, ennek az alkalmazása függ a falazat minőségétől és függőségétől is!


Mi személy szerint a lapokat az élektől 4-5 cm-re körbekenjük és 4-5 helyen megpontozzuk!

Dűbelezés (fontosabb, mint gondolná)


Az építésügyi törvényeknek megfelelően használt házakat mindig dűbelezni szoktunk! Minden tulajdonosnak javasolni szoktunk, hogy ne a dűbeleken takarékoskodjunk, mivel a nem megfelelő dűbelezés később garanciális problémákat is felvethet! Ugye már Ön is látott olyan társasházat amiről leszedte a szél a szigetelést? Ez részben a nem megfelelő mennyiségű és minőségű dübelezésnek is köszönhető!
Cégünk a jól bevált általános beütőszeges megoldással dolgozik! Előfúrunk beütjük a dűbelt, majd a beütőszeget!


Szigetelőlapok összecsiszolása


Grafitos eps lapok csiszolása. Cégünk szerencsére nem jár sok csiszolással, de a lapok felragasztását és dűbelezését követően, ha a táblák találkozásánál egyenetlennek tartja a felületet, javasoljuk becsiszolni! Erre van célszerszám, bármikor megvásárolható egy sima festékboltban is.

21_grafit.png


Élvédők beágyazása


A felragasztot grafitos hőszigetelő lemezek falsarkainál, ablakok éleinél üvegszövet hálós élvédőt szoktunk alkalmazni, mivel tartósabb és esztétikusabb éleket hozunk létre! Ha az indítóprofillal találkozik az élvédő, akkor csúsztassuk a műanyag sínt a profil és a szigetelés közé. A hálós élvédőt ezt követően ragasztóanyaggal gletteljük elő a hálózás előtt!


Nyílászárók sarkainkat háló erősítése:


Miután beélvédőztük a nyílászárókat, ezt követően a függőleges és vízszintes hálós élvédőket a falazaton egy üvegszövet háló darabbal erősítsük meg, mivel így elkerülhetjük a későbbi repedéseket.


Háló beágyazása


Az üvegszövet hálót a teljes felületen kell beágyazni, ezeket 10-15 cm-es átfedéssel kell egymáshoz tenni! A hálót 20-30 cm-el lógassuk túl a lábazati indítóprofilon, majd a ágyazás után a maradékot hajtsuk vissza a felületre! A beágyazás előtt fogazott glettvassal 2 mm vastagságban vigyük fel az anyagot, majd erre illesszük fentről lefelé a hálót és simítsuk a ragasztóba!


Alapozás


A vakolat felhordása előtt szükség van egy alapozásra! Sok cég a nemtörődömségét nem odavaló alapozóval, vagy egyáltalán alapozás nélkül fejezi ki! Soha se hagyjuk ki, mivel a fal szívását tudjuk ezáltal beállítani, illetve megfelelő pormentes és tapadó felületet hozunk létre!


Vakolat felhodás


A vakolat nem csak esztétikai szempontokból fontos, hanem a környezeti viszontagságoknak is ellenál! A vakolat felhordását mindig rozsdamentes szerszámokkal végezzük és ezt műanyag vakolat símítóval dolgozzuk el! A struktúra kialakításakor vegyük figyelembe a munkások képességét, hogy azonos irányba és azonos sebességgel dolgozzanak a különböző floppokon!