Kőzetgyapot hőszigetelés padlásfödémre

Ne feledkezzünk meg a padlásfödémről sem!

Az ingatlan hőszigetelése során sokan csak a nyílászárókra és a homlokzatra helyezik a hangsúlyt. Tény pedig, hogy a padlásfödém is mindenképpen figyelmet érdemel. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a padlásfödém szigetelése a legkevésbé nehezen megoldható. Ennek ellenére csak kevesen gondolnak rá, pedig rendszerint itt távozik a legtöbb hő. Ha korábban ide semmilyen hőszigetelés nem került, akkor szerkezetileg tulajdonképpen azonos hőszigetelési igénnyel bír minden anyag, tehát hőtechnikailag mindegy, milyen típus mellett tesszük le a voksot.

Tetőtér szigetelésének rétegrendje az alábbi ábra alapján:

Mennyezetek, padlásfödémek hőszigetelésére, kiváló hőszigetelő kőzetgyapot! Akár gipszkarton álmennyezetek fölé. Kiváló légáteresztő, HANGSZIGETELŐ és tűzgátló képességgel!

A kőzetgyapot hőszigetelés padlásfödémre is gyakran választott alapanyag. A kültéri szigetelés kapcsán szintén sokszor előnyben részesített kőzetgyapot természetes összetevőkkel szolgálja az ingatlan kellemes, egészséges belső mikroklímáját. Az optimális hőszigetelés magában foglalja a padlásfödémhez elhelyezett rendszert is. Rengeteg energia megtakarítható azzal, ha a homlokzati szigetelésen túl a kőzetgyapot hőszigetelés padlásfödémre is elhelyezésre kerül. A légáteresztő anyag segíti az ingatlan „lélegzését”, de ugyanakkor a szigetelést is maximálisan biztosítja. A tűzvédelmi szempontból kiválóan teljesítő kőzetgyapot biztonságosan szolgálja otthona melegét.