Kőzetgyapot födém szigetelés

Ne feledkezzünk meg a padlásfödémről sem!

A padlás szigetelő anyagok ára nagyban függ a gyapot vastagságától, illetve típusától. Termékeink között választhat a kőzet és ásvángyapot mennyezeti hőszigetelés közül. Nem járható szigetelés, páraáteresztő és érdemes két rétegrendben helyezni a padlásra.

Padlásfödém szigetelés rétegrend gipszkarton mennyezet esetén:

Gipszkarton, párazáró fólia, belső mennyzet szigetelés (gyapot) Páraáteresztő fólia.

Mennyezetek, padlásfödémek hőszigetelésére, kiváló hőszigetelő kőzet vagy ásványgyapot. Akár gipszkarton álmennyezetek fölé. Kiváló légáteresztő, HANGSZIGETELŐ és tűzgátló képességgel!

A padlás gyakran bazaltgyapot vagy ásványgyapottal történik a plafon szigetelés esetén. Padlásra milyen kőzetgyapot használunk? Hagyományos Knauf kőzetgyapotot vagy szintén nem járható ásványgyapotot.

A légáteresztő anyag segíti az ingatlan „lélegzését”, de ugyanakkor a szigetelést is maximálisan biztosítja. 

Padlás szigetelés kőzetgyapottal - vagy ásványgyapottal nagyon hatékony módja annak, hogy a lakásunkban csökkentsük az energiaveszteséget és a fűtésszámlát. A kőzet- és ásványgyapot kiváló termékek, melyek segítenek megőrizni a meleget a lakásban a hideg téli hónapokban.

A födém szigetelés kőzetgyapottal és az ásványgyapot magas alacsony hőátbocsátású képessége miatt kiválóan alkalmasak a padlásfödém szigetelésére. Az táblák könnyűek és rugalmasak, így könnyen beilleszthetők a padlásfödém szerkezetébe, és a beépítés után tökéletesen kitöltik az üregeket, réseket és repedéseket.

A kőzet- és ásványgyapot szigetelésének további előnye, hogy nem éghető anyagok, ezért nagyon biztonságosak. Ráadásul a gyártási folyamat során keletkező hulladékot újrahasznosítják, így környezetbarát megoldást kínálnak.

A  padlás szigetelése készülünk kőzetgyapottal , fontos, hogy szakemberre bízzuk a munkát. A megfelelő beépítés garantálja a szigetelés hatékonyságát és hosszú élettartamát. A szakember segítségével kiválaszthatjuk a legmegfelelőbb kőzet- vagy ásványgyapot szigetelő anyagot, és a legjobb módon beépíthetjük azt.

A szigetelő anyagaink nagy hatékonyságuk és tűz biztonságuk miatt nagyon közkedveltek. Ha pedig a padlásfödém  is szóba kerül, mindenképpen érdemes fontolóra venni ezeknek az anyagoknak a felhasználását.

Az ásványgyapot kiválóan alkalmas a könnyűszerkezetes falak hő- és hangszigetelésére. Tűzálló, nedvességálló és környezetbarát anyag, amely biztosítja a megfelelő szigetelést, ugyanakkor nem növeli a fal vastagságát jelentősen. A helyesen telepített ásványgyapot szigetelés megtakarítja az energiaköltségeket, javítja a lakás kényelmét és védi a környezetet.

Amikor az ásványgyapot szigetelést szeretnénk beépíteni könnyűszerkezetes falba, fontos, hogy megfelelő kivitelezéssel valósítsuk meg. Először is, a falakat megfelelő vastagságúra kell építeni, hogy a szigetelő anyag beleférjen. Az ásványgyapotot egyenletesen kell elhelyezni a falon, és gondoskodni kell a fugák kitöltéséről. Fontos figyelni a szigetelés megfelelő rögzítésére, például dróttal vagy megtámasztással. Ha a kivitelezést nem megfelelően végezzük el, akkor a szigetelés hatékonysága jelentősen csökkenhet.