Grafitos szigetelő rendszer 1,5mm Kapart vakolattal

A 1.5mm-es kapart vakolatos grafitos hőszigetelő rendszerek tartalmazzák a grafitos hőszigetelő lemezt, a ragasztót, az üveghálót és a Grafiato (1,5mm) kapart homlokzati vakolatot. Ezek a hőszigetelő rendszerek több részről is kedvezőek.

Ár/érték arányuk rendkívül kifizetődő mivel hőszigetelő értékük magasabb az eps hőszigetelő lapokénál ráadásul a kivitelezésük nem tér el a normál polisztirol szigetelés kivitelezésétől. A Texturato vakolat száradást követően mosható, színtartása és időtálló képessége kiváló, páraáteresztő képessége pedig mérsékelt így végeredményként egy igényes falfelületet kapunk. A szigetelő rendszer minden alapanyaga magas minőséget képvisel, az adott rendszerek ára a grafitos hőszigetelő lap vastagságával egyenes arányban növekszik. A hőszigetelés tartós kialakításához szükség van még a grafitos polisztirol vastagságához megfelelő hosszúságú és mennyiségű dűbelre illetve a sarkok védelme érdekében élvédőkre, amelyek szintén rendelkezésre állnak, és a hőszigetelő rendszer kiegészítők menüpontban találhatók. Nem mindegy a grafitos hőszigetelés vastagsága! A hőszigetelő rendszerek közötti választáskor nem csak az árak a döntőek, hanem az is, hogy a választott típussal mekkora megtakarítás érhető el a fűtési-hűtési költségekben. Ugyanakkor célszerű szem előtt tartani azt is, hogy 2020-tól a hőátbocsátási tényező értéke 0,20 W/m²K, így a családi házakat ennek megfelelően kell építeni, hiszen csak így kaphatnak azok használatbavételi engedélyt. Ezt a hőátbocsátási értéket akkor is szem előtt tarthatjuk, ha utólagos hőszigetelés a cél. Tudta például azt, hogy a B30-as téglafalak utólagos szigetelése esetén használt,12-15 cm-es grafitos szigeteléssel a fal hőátbocsátási tényezője akár a 0,17-0,18-at is elérheti? A 20 cm-es grafitos szigetelés alkalmazásával már az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő passzívházakra jellemző 0,15-ös érték elérése sem lehetetlen.

A grafitos szigetelő rendszer 1,5 mm kapart vakolattal ideális választásnak bizonyul azoknak az ingatlantulajdonosoknak, akiknek nem mindegy, milyen vastagságú szigetelés kerül a homlokzatra. A helytakarékossági szempontok miatt, vagy a speciális kialakításból adódóan előfordulhat, hogy a hagyományos szigetelő lapoknál vékonyabb, mégis azonos hőszigetelést biztosító elemek válnak szükségessé. A grafitos szigetelő rendszer 1,5 mm kapart vakolattal ilyenkor garantáltan beváltja a hozzá fűzött reményeket. A csomagban elérhető rendszer egyszerre tartalmazza a hőszigetelő lemezt, a felhelyezéséhez megfelelő ragasztót, üvegszövet hálót, és persze a kapart vakolat megvalósításához szükséges vakolóanyagot.