Szigetelő anyagok

Homlokzati szigetelőanyagok között megtalálható az eps (polisztirol) szigetelés, grafitos szigetelő lapok és a vakolatható kőzetgyapot szigetelés. Továbbá a lépésálló szigetelő lapok mellett födémre is értékesítünk ásványgyapot szigetelő táblákat. A kedvező szigetelő lap ár meghatározása mindig aktuális és vásárlása során árgaranciát vállalunk!

Értékesített márkák: Austrotherm, Baumit, Thermodam, Zentyss, Fibran, Knauf Insulation, Paroc

A külső falsík hőszigetelő anyagok 4 fő típusa:

  • Formahabosított polisztirol (EPS),
  • Grafitadalékos szigetelo anyagok (16%-al jobban szigetel),
  • Extrudált polisztirol (XPS) szigetelő lap,
  • Vakolható kőzetgyapot szigetelő táblák

Tetőszigetelő anyagok:

  • Ásványgyapot
  • Kőzetgyapot
  • Lépésálló polisztirol


A polisztirol nem csupán a homlokzat hőszigetelés terén állja meg a helyét, hanem akkor is, ha a lábazat szigetelésről van szó, vagy a padlásfödém szigetelésében gondolkodunk. Pince födém szigetelés fő alternatívája a lépésálló szigetelés.

Cégünk nagyrész kültéri szigetelő anyagokat kínál:

Választékiunkban azok is megtalálhatják számításukat, akik speciális szigetelési megoldásokat szeretnének magukénak tudni. A műemlékvédelem alatt álló, kifejezetten vékony, vagy éppen extra hatékony hoszigetelo anyagok  is elérhetőek webáruházunkban. A grafitos homlokzati szigetelésnek hála vékonyabb réteggel érhető el azonos szigetelőképesség, mint a hagyományos polisztirol szigetelő táblákalk almazásával. A homlokzat szigetelő anyagok  leginkább kültérben elterjedtek. Nyomószilárdsága minimum 80kPa, jelölése egy píros szin.

Magyarországon kifejezetten fontos, hogy javítsuk az ingatlanunk energiahatákonyságát, mivel energiapazarlásban igencsak az elsők között vagyunk az uniós országokhoz képest. A jövőben remélhetőleg nagyobb figyelmet fogunk szentelni az ingatlanunk energiapazarlásának a megfékezésére és így felzárkózhatunk a nyugati országokhoz.

Hőhidak elkerülése érdekében nem szabad megfeledkezni a káva/spaletta hőszigetelés anyagok használatáról sem. Ezek lehetnek xps vagy expert  temékek a könnyebb felhasználás érdekében, vagy hagyományos, egyszerű néven sima homlokzati hőszigetelő nikecell/hungarocell is.

Szigetelő anyagok és széles választéka áll rendelkezésre az épületek hőszigetelésére. A megfelelő szigetelés segít csökkenteni az energiaköltségeket és javítani az épület akusztikai tulajdonságait. A kínálatban megtalálhatók a hagyományos és modern hőszigetelés anyagok, mint például a kőzetgyapot, Nikecell, XPS, grafit, Baumit Open szigeteles és kőzetgyapot anyagok. A különböző táblák és panelek különféle felületekhez és alkalmazási területekhez használhatók, mint például a homlokzati, födém és padlószigetelés, valamint a belső térelválasztás és hangszigetelés. A magas minőségű eps szigetelés hosszú élettartammal és környezetbarát jellemzőkkel rendelkeznek. Válassza a megfelelő anyagot és lapot az Ön épületének szigetelési igényeihez!