Családi ház hőszigetelése

Hőszigetelési tevékenységünket a családi házak esetében is széles körben alkalmazzuk.

Amennyiben családi ház hőszigetelésével kapcsolatban érdeklődik, ügyfélszolgálatunk szívesen válaszol a kérdéseire, illetve a tájékoztatás mellett akár INGYENES felmérést is végez egy-egy partnerünk.


Cégünk 2010-es alapítása óta kereskedelemmel és szigetelés kivitelezés lebonyolításával foglalkozik. Amennyiben úgy dönt, hogy a teljes homlokzatot hőszigetelteti, akkor az ábráinkból is jól látszik, hogy a fűtés megtakarítása 30-40 % közé tehető. Ennek az aránya természetesen függ a tégla minőségétől, a hőszigetelés vastagságától és számos más építőanyagtól is. Családi ház hőszigetelés árainkat telefonos megkeresését követően nagyságrendileg megtudjuk adni, majd személyes felmérést követően pontos szigetelés árajánlatot tudunk adni.

Hőszigetelőanyag árainkat a webáruházunkban azonnal megtekintheti. Néhány hőszigetelő anyagunk: kőzetgyapot,EPS80, EPS100, grafitos polisztirol, üveggyapot.


Ingyenes személyes felmérés, garanciális munkavégzés!

Hőszigetelés Kivitelezés menete

Árajánlatadás sorrendje:

 • Töltse ki az alábbi űrlapot!

Űrlap kitöltése!

 • Jelentkezik Önnél a kivitelező partnerünk!
 • INGYENES felméri az ingatlant A
 • kivitelező Készít egy árajánlatot csak a munkadíjról!
 • A kivitelező felmérésre alapján a cégünk készít egy árajánlatot az anyagról!

Kereskedő cégünk folyamatos tevékenysége, hogy ellássuk a partnereinket folyamatos munkával. 2021 márciusa óta nem vettünk fel új partnert, mivel elégedettek vagyunk a gárdával. A munkákat kellő alapossággal, megfelelő szerszámozottsággal és sok gyakorlattal kiemelkedő minőséget tudnak garantálni a megbízóink részére. Mivel a szakemberek minden nap ezt csinálják, ezért összeszokott állandó csapatok esetén kevesebb a rizikó 1-1 hibára.

Ház szigetelés árak 2024-ben

Kivitelező partnereink tájékoztató árai (csak munkadíj)
Típus Ft/m2
Eps és Grafitos alaprendszer készíté ár 8-10 eFt 
Eps és Grafitos rendszer kivitelezés ár színezéssel 9-14 eFt 
Kicsi állványozás, bakolás
1500-2000 Ft 
Nagy méretű állványozás 2000-3000 Ft 
Csak színezés ára 3-4 eFt 
Párkányozás megegyezés szerint 
Kivitelezőink között van Katás és Áfás is.
Személyes felmérés INGYENES

Űrlap kitöltése!

Célunk, hogy olyan saját vállalkozással rendelkező partnerekkel segítsük az ügyfeleinket, akik megbízhatóak és a kivitelezői irányelveket betartva végzik el a munkát.

Mennyi idő a családi ház külső szigetelése?
Átlagosan egy kisebb 100-200 nm-es ház külső szigetelése 2 hetet vesz igénybe, mivel figyelembe kell venni a száradási időt és az időjárást.

Milyen szigetelőanyagot válasszak?
Mindig az adott épület falazóanyagához és szigetelési igénynek megfelelőt. Erről írtunk egy hosszabb cikket, amit itt tud elérni. Hőszigetelés kivitelezőnk egy átlagos családi ház külső szigetelése során eps (hungarocell), grafitos, kőzetgyapot alternatívákat szokott felajánlani. A lábazati xps szigetelés pedig mindegyik homlokzati szigetelési mód során a lábazaton használandó.

Mikor érdemes szigetelnem a házamat?
A mai korszerű technológiának hála akár télvíz idején is szigetelhetünk, de leginkább +5 fok felett javasolt. Színezni csak árnyékban, lehetőleg hajnalban, maximum 25 Celsius fokig lehetséges!

Miért jó hőszigetelni az családi házunk?

 • értéknövelő beruházás
 • szebb lesz a falazatunk
 • kevesebb lesz a rezsink
 • nem melegszik át nyáron a belső tér
 • nem hül ki télen a házunk
 • megszűnik a penészedés

Hol vállalnak hőszigetelő munkát a szakembereink?

Budapest teljes területén és a főváros 150 km-es körzetében. Pár kiemelt és sok referenciával rendelkező aglomerációnk: Érd, Budakalász, Budaörs, Vecsés, Monor, Pécel, Dunakeszi, Szentendre, Szada, Pilisvörösvár, Maglód, Pilisborosjenő, Tárnok, Bicske, Göd, Veresegyház, Dunaharaszti, Dunakeszi, Nagykovácsi, Üröm, Törökbálint, Páty, Biatorbágy, Gödöllői térség, 

A szigetelőanyagok összeállíta során kivitelezői szemlélettel dolgozunk, ezáltal jól fognak működni a szigetelő anyagok és nem egy mixet adunk el.

Tekintse meg referenciáinkat, körülbelül 130 db munkánkat nézheti meg!

arajanlat_banner_m.png

A családi ház külső szigetelése kulcsfontosságú szerepet játszik az energiahatékonyság és a komfort szempontjából. A megfelelő hőszigetelés segít csökkenteni a hőveszteséget és a hőhidakat, valamint hatékonyan tartja a meleget a téli hónapokban és a hűvöset a nyári időszakban.

Ezenkívül a hőszigetelés csökkenti a zaj behatolását, és hozzájárul a nedvesség és penész elleni védelemhez is.

A következőkben bemutatom a családi ház külső szigetelés előnyeit:

Az elsődleges előnye a hőszigetelésnek az energiahatékonyság növelése. A rosszul szigetelt házaknál jelentős hőveszteség tapasztalható, különösen az olyan területeken, ahol hideg és hosszú a tél. A hő a falakon, padlókon, tetőn és ablakokon át távozik, ami az energiaszámlák jelentős növekedését eredményezi. Azonban a megfelelő hőszigeteléssel minimalizálható a hőveszteség, mivel az szigetelő anyag meggátolja a hő áramlását, és megtartja a meleget az épületben. Ezáltal kevesebb energiára van szükség a fűtésre, így az energiaköltségek csökkenthetők.

A megtakarítás mértéke a hőszigetelésen alapuló épületekben jelentős lehet. Az energiahatékonyság növelésével csökkenthetők a fűtési és hűtési költségek. Az energiafogyasztás mérséklése jelentős pénzügyi megtakarításokat eredményezhet hosszú távon.

A pontos megtakarítás mértéke több tényezőtől függ, például az épület méretétől, az energiahordozó árától, az éghajlati viszonyoktól és a fűtési szokásoktól. Azonban a szakértők becslései szerint a megfelelő hőszigeteléssel akár 30-50% -kal is csökkenthetők az energiaköltségek.

A hőszigetelés nem csak az energiaköltségeket csökkenti, hanem növeli a lakók komfortérzetét is. Az elégtelen hőszigetelés miatt a hideg falak és a hideg padlók miatt az otthonban folyamatosan kellemetlen hőmérsékletű lehet. A megfelelő hőszigetelés segít megtartani a kívánt hőmérsékletet az épületben, így a lakók kellemes és stabil környezetben élhetnek. Az izolációs réteg megakadályozza a hideg áramlását és a hőhidak kialakulását, így a falak és padlók melegebbek maradnak. Ez különösen fontos a hideg téli hónapokban, amikor a külső hőmérséklet alacsony. Emellett a hőszigetelés csökkenti a zaj behatolását az épületbe. A zaj az ablakokon, falakon és tetőn keresztül terjedhet, ami zavarhatja a nyugalmat és a pihenést. A kőzetgyapot szigetelő anyagok kiváló hangelnyelő tulajdonságokkal rendelkeznek, és csökkentik a külső zajokat. Ez különösen előnyös olyan helyeken, ahol sok a közlekedési zaj vagy a szomszédos ingatlanokból érkező zaj.

A hőszigetelés továbbá hozzájárul a nedvesség és penész elleni védelemhez. A rosszul szigetelt épületekben gyakran kialakulnak nedves falak és penész, amelyek nemcsak az épület szerkezetére károsak, hanem az egészségre is káros hatással lehetnek. Az izolációs réteg megakadályozza a nedvesség bejutását az épületbe, és segít a páralecsapódás elkerülésében. Ezáltal csökkenti a penész kialakulásának kockázatát és javítja a beltéri levegő minőségét.

Az előnyös tulajdonságai miatt a családi ház külső szigetelése sok szempontból kifizetődő befektetés. Bár az inicialis költségek magasabbak lehetnek a hőszigetelés telepítésekor, a hosszú távú megtakarítások és a növekvő komfortérzet több mint kárpótolnak ezért. Az energiaköltségek csökkenése mellett az otthoni életminőség is javul, és az épület értéke is növekedhet. Ezért érdemes megfontolni a családi házak megfelelő hőszigetelését, amely hosszú távon megtérülő beruházásként szolgál.