Grafit szigetelés

A legjobb polisztirol alapú hőszigetelő anyag homlokzatokhoz

A grafit-polisztirol lemezek anyaguknak köszönhetően lényegesen alacsonyabb hővezető képességgel rendelkeznek, mint a hagyományos hőszigetelő lemezek.

Bővebben blogoldalunkon olvashat grafitos hőszigetelés előnyéről!


Az GRAFIT hővezetése négy tételből áll:

Egyrészről a polisztirol cellafalakból, másrészt a cellák falába bezárt levegő vezetésével, illetve a levegő konvekciójával, a hideg és meleg cellafalak hőmérséklet különbségének köszönhetően sugározva távozik a hő.


Az utóbbi tétel csökkentésére speciális anyagokat (grafitot) adnak az EPS anyagához. Éppen ezért rendelkezik szürke színnel. Az EPS az alacsony hővezetési képesség mellett egyéb fizikai tulajdonságokban is jeleskedik, mint páradiffúziós, illetve mechanikai tulajdonságok.

Grafitos hőszigetelő tábláinkat megtalálhatja webáruházunkban.

20_grafit.png


Ezekre a szigetelőanyagokra nagy méretpontosság jellemző, ezért elsősorban homlokzati hőszigetelésre használják, de jellemző tulajdonságait figyelembe véve számos épületelem szigetelhető vele, ahol jelentős hőszigetelés elérése a cél. Általában az jellemező, hogy a jobb szigetelés minél vastagabb szigetelőréteget igényel. Mivel azonban a grafit lemezek az elvárt értéket kisebb vastagságban is elérik, szigetelése olcsóbbá válhat, nem beszélve arról, ha a szigetelendő terület helykorlátozott.

Előnye:

0,031-es hőátadású szigetelőképesség, vagyis a gyakorlatban ugyanolyan hatású szigetelés létrehozásához kisebb vastagság is elég. Magyarul a termék pénztárca barát.


Figyelem:

ha a 8 cm-es grafit rendszer árát számolja, akkor majdnem ugyanannyiba kerül, mint a 10-es EPS, amellyel a hatása megegyezik.


Freont nem tartalmaz, így a környezetet sem károsítja.