Thermodam polisztirol ragasztó

2 460 Ft
1 905 Ft -tól

Rövid leírás a vásárlásról:

 1. Beírja a kívánt mennyiséget
 2. Kosárba helyezi
 3. Vásárlás folytatása

(A termékinformációt lejjebb görgetve bővebben kifejtettük)

25 kg

db

Polisztirol ragasztó- és ágyazótapasz

A polisztirol ragasztó- és ágyazótapasz EPS és XPS, továbbá grafit adalékos EPS hőszigetelő lemezek ragasztásához ajánlott. A gyárilag előkevert ragasztóhabarcs kifejezetten szakemberek számára készült. Az egykomponensű, cementbázissal rendelkező, ásványi készítmény kültérre és beltérre egyaránt javasolt. Homlokzati hőszigetelés esetén az üvegszövet háló beágyazása is elvégezhető segítségével.

Használati útmutató a polisztirol ragasztó- és ágyazótapaszhoz

Az alapfelület előkészítése kiemelten fontos!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a homlokzati szigetelés elkezdése előtt mindenképpen gondoskodni kell az alapfelület előkészítéséről. Csak jó teherbírással rendelkező, száraz, tiszta, laza részektől, sóvirágzástól és portól mentes felülettel érhető el a kívánt végeredmény.

Fontos, hogy az utólagos átnedvesedés megelőzhető legyen a megfelelő termékek és alapanyagok használatával. A szennyeződések eltávolítása szintén az időtálló minőséget szolgálja.

Amennyiben hibás felületek, málló részek láthatóak a homlokzaton, akkor ezektől feltétlenül meg kell szabadulni, majd javítani az érintett falfelületet. Ha erősen nedvszívó felülettel van dolgunk, akkor a ThermoDam mélyalapozó használata ajánlott, amely gondoskodik arról, hogy a felület egyenletes nedvszívó képességgel bírjon.

Ha ismeretlen falfelülettel van dolgunk, akkor érdemes egy kis részen tapadásvizsgálat céljából kipróbálni a terméket.

Hogyan történik a tapasz bekeverése?

A ThermoDam polisztirol ragasztótapasz 6,5-7 liter tiszta vízzel elkeverendő. Lassú fordulaton történjen a keverés öt percig, majd öt perc pihentetést követően még egy átkeverés javasolt. A későbbiekben vizet már ne adjunk hozzá, és másfél óra alatt igyekezzünk feldolgozni a bekevert tapaszt.

Hogyan zajlik a polisztirol ragasztó-és ágyazótapasz ragasztása?

 • Használjunk fogazott simítót a csomómentesre elkevert tapasz felhordására.
 • Fontos, hogy egyenletes legyen a fal. Amennyiben +/- 5mm/m –nél nagyobbak az eltérések, akkor azokat célszerű kiegyenlíteni. A 10 mm-nél kisebb egyenetlenségek esetében a polisztirol ragasztó- és ágyazótapasz megfelelő, de ennél nagyobb eltérésekkor vakolattal hárítsuk el a problémát.
 • A homlokzati hőszigeteléshez alkalmas anyag hátuljára úgy vigyük fel a tapaszt, hogy az a széleken és központi részeken legalább negyven százalékot fedjen. Ezzel gondoskodni lehet a tökéletes tapadásról.
 • Figyeljünk arra, hogy két hőszigetelő tábla közé ne kerüljön ragasztó.
 • A dübelezéssel érdemes legalább 24 óra száradási időt várni.

Üvegszövet beágyazásra is alkalmas!

 • A homlokzati hőszigetelő rendszer részeként az üvegszövet beágyazásával legalább 24 órát kell várni annak érdekében, hogy megkezdődhessen a munkafolyamat.
 • Ha a szigetelő táblák felülete nem egyenletes, akkor csiszolással távolítsuk el a kiálló részeket, majd csak ezt követően vigyük fel az üvegszövet hálót az alapra.
 • A hőszigetelő táblák felületére fogazott glettvassal célszerű felvinni a polisztirol ragasztó- és ágyazótapaszt. Ebbe ragasszuk bele az üvegszövethálót. Minden átfedésnél hagyjunk rá legalább 10 cm-et, majd jöhet a glettelés.
 • A ragasztótapasz vastagsága minimum 4-5 mm legyen, hiszen az üvegszövet mintázatát megfelelően el kell rejteni.
 • Amennyiben az üvegszövet felhelyezésével várni kívánunk, és erre a munkafolyamatra majd csak a polisztirol felhelyezését követő két hét múlva kerül sor, akkor a felület portalanítása és csiszolása ismételten nagyon fontos. Csak ezt követően kerüljön az üvegszövet beágyazására sor.

A polisztirol ragasztó- és ágyazótapasz műszaki jellemzői

 • Összetétel: cement, műgyanta, kvarchomok és további tulajdonságjavító adalékanyagok
 • Bedolgozásra szükséges idő: körülbelül másfél óra
 • Anyagszükséglet: 4-5 kg/m2 hőszigetelő lemezekhez és üvegszövet beágyazásához szintén ennyi.
 • · Friss habarcs testsűrűsége: 1,6 g/cm3
 • Szemcseméret: maximum 1 mm
 • Alapfelület hőmérséklete: +5 és +25 fok közötti legyen
 • Bekeverési arány: 25 kg ThermoDam ragasztó anyaghoz 6,5-7 liter víz szükséges.

Fontos információk a felhasználáshoz

 • Nem mindegy, mikor használja fel a polisztirol ragasztó- és ágyazótapaszt. Mind a feldolgozás, mind a megkötés ideje alatt fontos a felület, az anyag és a levegő hőmérsékletét illetően is a +5 fok feletti érték.
 • Fagyásgátló adalékszert semmiképp ne adjunk az anyaghoz.
 • Ha a munkafelület, a már felhelyezett homlokzati lapok elsárgulnak az UV-sugárzástól, akkor azokat a tapaszolás előtt újra kell csiszolni és portalanítani.
 • A tapaszrétegnek legalább 7 napra van szüksége a száradáshoz, mielőtt bármilyen más munkálatot elkezdenénk rajta.

Csomagolás

A polisztirol ragasztó- és ágyazótapasz 25 kg-os kiszerelésben érhető el. Egy raklapon 48 db kap helyet.

További tudnivalók

Termékleírásunk legjobb tudásunk szerint készült. Nagyon fontos azonban, hogy mindig az épület egyéni sajátosságainak, a felhasználási célnak megfelelően történjen az alapanyag alkalmazása. Az értékesítés és a szállítás keretében mindezeket fenntartva vállalunk felelősséget.

Érdemes próbafelvitelt végezni olyan területeken, amelyeket bármilyen szempontból kritikusnak vél.

Fontos, hogy az általános szakmai ismereteket betartva használja fel a polisztirol ragasztó- és ágyazótapaszt.

Pont-perem / teljes felület kenés

ragasztas_másolat.jpg

Homlokzati hőszigetelés lépésről-lépésre

1. Előkészítés

A homlokzati munkálatok esetében az elsődleges az állványzat felállítása, hiszen a magasabb területek elérése csak így lehetséges. Ezt követően a nyílászárókat megfelelő védelemben kell részesíteni, ez nem csak a festék, hanem az előkészítés során lehulló vakolatdarabok kapcsán is nélkülözhetetlen.
Mint minden más vakolási, fe astési munkálat esetében, így a homlokzattal összefüggésben is kiemelt szerepet játszik az előkészítés. A mozgó, lemállott vakolatrészek már csak azért is figyelmet érdemelnek, mert ha ezektől nem szabadulunk meg, akkor egy instabil felületre kerülnek felhelyezésre a polisztirol lemezek, ebből pedig jó biztosan nem fog kisülni.
A falfelület kiegyenlítése szintén nagyon fontos, hiszen csak így fognak felfeküdni a falra a polisztirol lapok. A vízszintes kezdősín felhelyezése nagy odafigyelést igényel, s ha az előkészítés ellenére is egyenetlen a falfelület - ami régi építésű ingatlanok esetében gyakran előfordulhat -, akkor úgynevezett távtartók is szükségesek a sín és a falfelület közé. S hogy milyen távolságokat érdemes tartani a profilok között? A 30 cm családi házaknál ideális lehet.


2. Következhet a polisztirol táblák felragasztása


Mindegy, hogy a hagyományos fehér polisztirol lapokra esett a választás, vagy a vékonyabb rétegben is nagyobb hőszigetelést biztosító grafitos változat mellett döntöttünk, a felhelyezés során az úgynevezett „perem-pont” módszert érdemes alkalmazni, mely során körbekenjük a táblákat és belülre is kerül ragasztó. Ennek köszönhetően ugyanis nem lesz levegő a táblák mögött, ami egy esetleges lakástűz esetén rendkívüli jelentőséggel bír. A hézagmentes felhelyezés szintén nagyon fontos. Törekedjünk arra, hogy a ragasztó csak a lapok hátuljára kerüljön, és közéjük ne, ez ugyanis a későbbi vakolaton is átüthet.
A homlokzati hőszigetelés kapcsán természetesen nem mehetünk el a lábazat szigetelése mellett. Alapvető követelmény, hogy a lábazat bentebb legyen néhány centiméterrel, mint a falazat. Ez azt a célt szolgálja, hogy a homlokzatról lecsöpögő víz ne a lábazatba jusson bele, ezzel átázást okozva. A lábazat esetében a formahabosított expandált polisztirolt, vagy az XPS lemezeket érdemes felhasználni, ezek ugyanis nem szívják fel a talajban levő nedvességet és a felcsapódó esőt sem.


3. Dűbelezés a tartós végeredmény érdekében


A ragasztón szereplő száradási idő betartását követően kezdhető el a dűbelezés. Ez azt a célt szolgálja, hogy ragasztás megerősíthető legyen. A dübelek számát mindig a hőszigetelő lemezek vastagságához érdemes megválasztani. Ez egyfajta mechanikai megerősítés, amely során a dübeleket a ragasztás helyére üti be a szakember. A kivitelezés során úgy célszerű rögzíteni, hogy a téglafalban legalább 4 centiméter kerüljön a falba, ez biztosítja a megfelelő és biztos tartást a táblák számára.


4. Ne maradjanak el az élvédők!

A polisztirol táblákkal történő homlokzati szigetelés alkalmával célszerű élvédőket is alkalmazni.


5. Üvegszövet a nedves ragasztóba


A vakolás előtti utolsó feladat az üvegszövet háló felhelyezése. Terítsük el fogazott simítóval a ragasztót, majd a még nedves anyagba helyezzük bele az üvegszövetet. A toldások helyén legalább 10 centiméteres átfedés alkalmazása javasolt, sőt, az épület sarkainál arra is célszerű ügyelni, hogy duplán hajtsuk az üvegszövetet. A nyílászárók sarkai szintén kritikus területnek számítanak a vakolat repedéseit illetően. Ezeknél szintén a dupla háló alkalmazása javasolt.


6. Vakolatok felhordása: alapozó és színvakolat


A vakolat alapozó feladata a színvakolat tapadásának elősegítése. A sietség helyett célszerű kivárni azt az időt, ami szükséges a vakolat száradására. A felhordásnál törekedjünk a kifogástalan minőségre. Ezt követi a színvakolat felhordása, méghozzá a teljes homlokzatra. Fontos, hogy ezt a munkálatot egyszerre végezzük el, és törekedjünk a csíkmentességre.

Ma már beszerezhető olyan vödrös vakolat, amelyet csak ki kell nyitni és már lehet is felkenni a falra. Az úgynevezett zsákos vakolatok olcsóbbak, de ezeket még vízzel el kell keverni. +5 fok alatt nem lehet vakolni, mert a vakolat megfagyhat, de a tűző napon sem célszerű dolgozni, ez ugyanis foltos száradással járhat. Alapvető tudnivaló tehát mindenki számára, hogy a vakolást nyáron mindig az árnyékos oldalon célszerű elvégezni.

Vásárlás menete:

 1. Rálép kívánt termékre
 2. Beírja a kért mennyiséget (nm)
 3. Kosárba helyezés
 4. Színválasztás (Az alapár fehér, a színfelár 1 nm-re vonatkozik)

Ezt követően érdemes szétnézni az áruházunkban, hogy szüksége van-e még valamilyen kiegészítő termékre!

 • Tovább a kosárhoz!
 • Vásárlási adatok megadása és véglegesítés

Mi történik a vásárlás véglegesítését követően?

 • Cégünk 48 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot.
 • Egyeztetjük a megrendelt tételek helyességét
 • Árajánlatot adunk a szállításra
 • Megbeszéljük a kiszállítás helyét és idejét
 • Kiszállítás és számlázás

Fizetési módok:

 • átutalás (kiszállítás előtt lehetséges)
 • készpénz

Bármiben elakad, telefonos ügyfélszolgálatunk készséggel áll a rendelkezésére!

Cégünk a kiszállítást saját autóval, vagy bérfuvarosokkal végzi.

A kiszállítás idejét a rendelést követő 2 munkanapon belül tudjuk pontosan megmondani.

Szállítási költség:

szallitas.png

A megadott végösszeg nem tartalmazza a kiszállítási és rakodási költségeket.

Raktár: Dabas, Kandó Kálmán u.

A kiszállítási díj meghatározása minden esetben egyedileg történik. Kérjük, hogy ezzel kapcsolatban hívja kollégánkat a

06 20 312-2433-as telefonszámon.

Ne feledje, a kosár és a rendelési végösszegben nincs benne a szállítási költség. Minden rendelést követően külön árajánlatot küldünk a szállításról
Imagine
ALMOND 1
ALMOND 2
ALMOND 3
ALMOND 4
ALMOND 5
ANISE 1
ANISE 2
ANISE 3
ANISE 4
ANISE 5
ATLANTIC 1
ATLANTIC 2
ATLANTIC 3
ATLANTIC 4
ATLANTIC 5
BAMBUS 1
BAMBUS 2
BAMBUS 3
BAMBUS 4
BAMBUS 5
BEIGE 1
BEIGE 2
BEIGE 3
BEIGE 4
BEIGE 5
BOUNTY 1
BOUNTY 2
BOUNTY 3
BOUNTY 4
BOUNTY 5
BRICK 1
BRICK 2
BRICK 3
BRICK 4
BRICK 5
CACAO 1
CACAO 2
CACAO 3
CACAO 4
CACAO 5
CAMEL 1
CAMEL 2
CAMEL 3
CAMEL 4
CAMEL 5
CAMILLE 1
CAMILLE 2
CAMILLE 3
CAMILLE 4
CAMILLE 5
CAPPUCCINO 1
CAPPUCCINO 2
CAPPUCCINO 3
CAPPUCCINO 4
CAPPUCCINO 5
CARAMEL 1
CARAMEL 2
CARAMEL 3
CARAMEL 4
CARAMEL 5
CARBON 1
CARBON 2
CARBON 3
CARBON 4
CARBON 5
CERAMIC 1
CERAMIC 2
CERAMIC 3
CERAMIC 4
CERAMIC 5
CHERRY 1
CHERRY 2
CHERRY 3
CHERRY 4
CHERRY 5
CINEMON 1
CINEMON 2
CINEMON 3
CINEMON 4
CINEMON 5
COFFEE 1
COFFEE 2
COFFEE 3
COFFEE 4
COFFEE 5
COGNAC 1
COGNAC 2
COGNAC 3
COGNAC 4
COGNAC 5
CREAM 1
CREAM 2
CREAM 3
CREAM 4
CREAM 5
GINGER 1
GINGER 2
GINGER 3
GINGER 4
GINGER 5
HONEY 1
HONEY 2
HONEY 3
HONEY 4
HONEY 5
LAVENDER 1
LAVENDER 2
LAVENDER 3
LAVENDER 4
LAVENDER 5
LEMON 1
LEMON 2
LEMON 3
LEMON 4
LEMON 5
LIME 1
LIME 2
LIME 3
LIME 4
LIME 5
MANDARIN 1
MANDARIN 2
MANDARIN 3
MANDARIN 4
MANDARIN 5
MARGARITA 1
MARGARITA 2
MARGARITA 3
MARGARITA 4
MARGARITA 5
MELANGE 1
MELANGE 2
MELANGE 3
MELANGE 4
MELANGE 5
MOCCA 1
MOCCA 2
MOCCA 3
MOCCA 4
MOCCA 5
MUSTARD 1
MUSTARD 2
MUSTARD 3
MUSTARD 4
MUSTARD 5
NUTS 1
NUTS 2
NUTS 3
NUTS 4
NUTS 5
OLIVE 1
OLIVE 2
OLIVE 3
OLIVE 4
OLIVE 5
ORANGE 1
ORANGE 2
ORANGE 3
ORANGE 4
ORANGE 5
PALM 1
PALM 2
PALM 3
PALM 4
PALM 5
PEPPER 1
PEPPER 2
PEPPER 3
PEPPER 4
PEPPER 5
POWDER 1
POWDER 2
POWDER 3
POWDER 4
POWDER 5
ROCK 1
ROCK 2
ROCK 3
ROCK 4
ROCK 5
ROSE 1
ROSE 2
ROSE 3
ROSE 4
ROSE 5
RUBIN 1
RUBIN 2
RUBIN 3
RUBIN 4
RUBIN 5
RUM 1
RUM 2
RUM 3
RUM 4
RUM 5
SALMON 1
SALMON 2
SALMON 3
SALMON 4
SALMON 5
SAND 1
SAND 2
SAND 3
SAND 4
SAND 5
SATIN 1
SATIN 2
SATIN 3
SATIN 4
SATIN 5
SILK 1
SILK 2
SILK 3
SILK 4
SILK 5
STEEL 1
STEEL 2
STEEL 3
STEEL 4
STEEL 5
SUNRISE 1
SUNRISE 2
SUNRISE 3
SUNRISE 4
SUNRISE 5
TERRACOTTA 1
TERRACOTTA 2
TERRACOTTA 3
TERRACOTTA 4
TERRACOTTA 5
TRAVERTIN 1
TRAVERTIN 2
TRAVERTIN 3
TRAVERTIN 4
TRAVERTIN 5
VANILLA 1
VANILLA 2
VANILLA 3
VANILLA 4
VANILLA 5
VIOLET 1
VIOLET 2
VIOLET 3
VIOLET 4
VIOLET 5
VULCAN 1
VULCAN 2
VULCAN 3
VULCAN 4
VULCAN 5
WHISKEY 1
WHISKEY 2
WHISKEY 3
WHISKEY 4
WHISKEY 5
ZAPHIRE 1
ZAPHIRE 2
ZAPHIRE 3
ZAPHIRE 4
ZAPHIRE 5
WHITE TEXTURATO
WHITE MINERAL
Pastel
ALMOND A
ALMOND B
ALMOND C
ANISE A
ANISE B
ANISE C
BAMBUS A
BAMBUS B
BAMBUS C
BEIGE A
BEIGE B
BEIGE C
BOUNTY A
BOUNTY B
BOUNTY C
BRICK A
BRICK B
BRICK C
CACAO A
CACAO B
CACAO C
CAMEL A
CAMEL B
CAMEL C
CAMILLE A
CAMILLE B
CAMILLE C
CAPPUCCINO A
CAPPUCCINO B
CAPPUCCINO C
CARAMEL A
CARAMEL B
CARAMEL C
CARBON A
CARBON B
CARBON C
CERAMIC A
CERAMIC B
CERAMIC C
CINEMON A
CINEMON B
CINEMON C
COFFEE A
COFFEE B
COFFEE C
COGNAC A
COGNAC B
COGNAC C
GINGER A
GINGER B
GINGER C
LAVENDER A
LAVENDER B
LAVENDER C
LEMON A
LEMON B
LEMON C
LIME A
LIME B
LIME C
MELANGE A
MELANGE B
MELANGE C
MOCCA A
MOCCA B
MOCCA C
MUSTARD A
MUSTARD B
MUSTARD C
NUTS A
NUTS B
NUTS C
ORANGE A
ORANGE B
ORANGE C
PALM A
PALM B
PALM C
PEPPER A
PEPPER B
PEPPER C
ROCK A
ROCK B
ROCK C
SALMON A
SALMON B
SALMON C
SAND A
SAND B
SAND C
SATIN A
SATIN B
SATIN C
SILK A
SILK B
SILK C
STEEL A
STEEL B
STEEL C
TERRACOTTA A
TERRACOTTA B
TERRACOTTA C
VANILLA A
VANILLA B
VANILLA C
VULCAN A
VULCAN B
VULCAN C
WHITE A
WHITE B
WHITE C