Szigetelés 10 cm-es hőszigetelő rendszerrel

2019.06.17
Magyarország egyik legkedveltebb és legtöbbet vásárolt hőszigetelése a 10cm-es polisztirol szigetelő rendszer, amelynek most az egyik kivitelezéséről és hatásairól írok a látogatóinknak! Ezt a kivitelezést 2 éve készítettük egy Téglási fiatal házaspárnak. A megkeresés az internetes árajánlatkérőnkön keresztül még a régi honlapunkról jött.

Sajnos itt a 24 órás felkeresést majd egy hónappal elnéztük, mivel a rendszerünk a SPAM-ek közé dobta a levelet. (ha véletlenül nem keresnénk fel Önt 1-2 munkanapon belül, hívjon nyugodtan. Valószínű, hogy nem láttuk az árajánlatkérést!)

Na de beszéljünk a kivitelezésről!

Az első szemrevételezés során láttam, hogy egy ”amerikai” típusú  aránylag fiatal házat kellene csinálni, amelynek különböző sónyomok voltak a lábazatán. Ez volt az első megoldandó probléma az épület penészedésének a megfékezése mellett. Rájöttünk, hogy nagy valószínűséggel az esőzések során a járdán végig folyó csapadékvíz miatt van a felázás, amelyet a úgy fékeztünk meg, hogy a webáruházunk is kapható vízszigetelő anyaggal kentünk be a csomópontokat. Ezt követően drótkefével ledörzsöltük, majd sósavval kezeltük foltokat.
Az ingatlan penészesedése leginkább a különböző hőhidak miatt volt jelen, mivel előtte nem volt szigetelve a koszorú.

img_1602.jpg

A szigetelőanyag kiválasztása során nem volt szükséges vastagabb hőszigetelő anyagot választani, mivel a szomszédok és a jó tájolás miatt aránylag védett volt az időjárás viszontagságaitól. Ezek mellett pedig figyelembe kellett venni a mezsgyét is mert nem szerettünk volna egy engedélyeztetési eljárást is elindítani.

Beszéljünk a számokról:

A hőátbocsátási értéket egy 10 cm-es szigetelő rendszer esetén körülbelül a felére lehet csökkenteni, ami azt jelenti, hogy ha a gyakorlatot nézzük, körülbelül 20-40%-al lehet kevesebb fűtési és hűtési költséget elérni. Természetesen azért nem esik a számlánk azonnal a felére, mivel a hőszigetelés egy komplexebb szakma. Gondolni kell a tető és lábazat szigetelésre, illetve a korszerű nyílászárókra is. Ezek mellett nem fog penészedni a sarok, kiegyenlítjük a falazat különböző anyagainak különböző hővezetését és ezáltal csökkentjük a hőhidak számát, nem beszélve arról, hogy később fog a téli időszakban kihűlni vagy nyáron átmelegedni az ingatlanunk.

table-data4.jpg

Visszatérve a munkára, a  kivitelezés nagyon jó hangulatban telt és kb. 2 hét alatt lement az egész procedúra. Azóta nagyon sok kontaktot és ajánlást kaptunk.

Videó: