Grafitos hőszigetelés előnyei - megéri?

2019.12.04
A grafitos szigetelés is polisztirol alapú hőszigetelés, vagyis a gyártás során grafit adalékkal dúsítják polisztirolt. Ez a grafitos polisztirol lap körülbelül 20 százalékkal jobb hőszigeteléssel rendelkezik az alacsonyabb hővezetésnek köszönhetően.

Egy összehasonlító cikkünkben ugyanazon falazattípusnál végzett számítások során lehet látni, hogy egy B30-as falazat megfeleljen a 2018-as szabályoknak, polisztirolból 15 cm, míg grafitos hőszigetelő rendszerből elég a 12 cm-est választani. Azonban jó előre gondolkodni, mivel közeleg a 2021-es szabályozás, ami minimum 15 cm-es grafitos hőszigetelő rendszert igényel.

A grafitos szigetelő rendszer kivitelezése semmiben sem tér el hagyományos polisztirol rendszerekétől, annyit javaslunk, hogy árnyékoló hálóval érdemes még a ”pucér” grafitos polisztirolt védeni a tűző naptól.

Drágább a grafitos polisztirol?

Igen, de annyival azért nem, hogy ne érje meg! A fent említett 15 cm-es polisztirol és a 12-es grafitos lap között körülbelül 200 Ft árkülönbség van négyzetméterenként, viszont a kiegészítő anyagok árkülönbségével csökken ez a differenciál. Kisebb dűbel, keskenyebb indítóprofil szükséges, kisebb szigeteléssel vékonyabb lábazati szigetelésről indítjuk a homlokzatot. Nem mellékesen, mivel kisebb a légköbméter ezért nagyobb mennyiség esetén kevesebb kiszállítási költséget eredményezhet. Ezért elenyésző a grafitos hőszigelés ár végösszeg különbsége!

Milyen speciális anyagokat javaslunk a grafitos hőszigetelő rendszerekhez?

Ragasztás: Texturató polisztirol ragasztó és Texturato Carbon ragasztó (új)

A Texturato Carbon Kleber ragasztó egy speciális szálerősített cement-műgyantakötésű újonnan kifejlesztett ragasztó, amelyet XPS és grafit szigetelés ragasztására fejlesztettek ki.

Kinek javasoljuk a grafitos hőszigetelő rendszereket?

  • Olyan tulajdonosoknak, akiknek számít, hogy minél keskenyebb hőszigeteléssel lássák el falazatot!
  • Helyhiánnyal küzdenek!
  • Akik egy nagyon komoly hőátbocsátási tényezőkkel rendelkező falazatot szeretnének!
Cégünk folyamatosan grafitos hőszigetelő rendszer AKCIÓ -t kínál az érdeklődői részére, számoljon azonnal hőszigetelő rendszer kalkulátorunkkal!