Penész ellen természetes módszerrel

2023.02.15
Szponzorált tartalom: A penész vagy a penészgomba spórái mindenhol megtalálhatók, de a növekedéshez a beltéri levegő túlzott páratartalma szükséges. Például a konyhában, ahol főzünk, elkerülhetetlenül képződik nedvesség. Különösen a téli napokon, amikor ritkábban tárjuk ki az ablakokat. A penész és a penészgombák sokféle gombacsoportot ölelnek fel. Nem úgy, mint a növények vagy az állatok. A penész úgy terjed, hogy spórák millióit juttatja a levegőbe.

Ezek a spórák gyakorlatilag mindenhol megtalálhatók. Ha megfelelő feltételekkel találkoznak, kifejlődnek és micéliumot képeznek.

A micélium kis részei új kolóniákat hozhatnak létre, és így egy ponton az egész fal penészesnek bizonyul.

Lakóépületekben a penész leggyakrabban hőhidak jelenlétében képződik. És ezek leggyakrabban a külső falak, sarkok, küszöbök belső felületei.

Jelenléte azt jelenti, hogy megfelelő körülmények vannak a penészgomba elszaporodásához a lakásban, nevezetesen - a helyiség levegőjének magas relatív páratartalma 75-80% feletti, a fal viszonylag alacsony hőmérséklete, a légmozgás hiánya vagy pontosabban elégtelen szellőzés.

A spórák fejlődéséhez tápanyag-környezet is szükséges, ami egy lakásban bőségesen előfordulhat..

Sajnos inkább kozmetikai és esztétikai problémának tekintik a penészes falakat, mintsem a lakosság egészségügyi problémáit okozó tényezőnek.

Hogyan védekezhetünk természetes módszerrel penész ellen?

Az illóolajok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek penészedésgátló tulajdonságaik miatt, amelyek segíthetnek megszabadulni a penészgombáktól.

Az illóolajok növényi kivonatok, amelyek gombaellenes tulajdonságokkal rendelkeznek, és segíthetnek elpusztítani vagy megszüntetni a gombásodásokat, például a penészgombákat, penészspórákat, feketepenészt stb.

Valójában az egyik legjobb penészellenes szer az ausztrál melaleuca teafa illóolaj, amely egy nagyon erős termék és káros hatással van a penészre és a penészgombára.

100%-ban természetes és biztonságos az emberek számára, és igazi csapás az otthonunk legváratlanabb helyein megjelenő undorító penészgombák számára.

A tisztításhoz csupán néhány cseppet kell a vízhez vagy tisztítószerhez hozzáadni, amellyel a fürdőszobában és a mosdókagyló környékén tisztítjuk a csempét.

A falakon található penészes foltokat pedig csak permetezzük be egy spray-palack vízzel, amelyhez hozzáadtunk néhány csepp teafa illóolajat.

Azon kívül, hogy a penész elleni tisztítást elvégezhetjük illóolajokkal, védelmet nyújthatnak a penész által szennyezett levegő belégézésénél is.

Hogyan működnek az illóolajok?

Az illóolajok a szaglórendszered – a szaglóérzéked – részét képező sejteket használják fel az agyba jutáshoz, hogy segítsenek kezelni a problémás területeket.

Miután az illóolajok szétszóródtak és a levegőben lebegnek, eljutnak az orr belsejébe. Itt feloldódnak az orrlyukak mindkét oldalán lévő nyálkahártyában. Speciális receptorsejtek leselkednek a nyálkahártya alatt.

Ezek a receptorsejtek több mint 10 000 különböző szagot képesek érzékelni. Az orr hátsó részében a szaglóhagymák megkapják az illatról az információt.

Az agyba jutva ezek a molekulák az agy minden részére hatással lehetnek, beleértve a harc vagy menekülés reakcióját is.

Mérgező penész, légzés és az illóolajok

Tudtad, hogy több mint 250 féle penész létezik, amelyek a szervezetben elszaporodhatnak, és mérgező betegségeket okozhatnak?

És azt tudtad, hogy sok ilyen penészgomba kerül a szerevezetünkbe minden alkalommal, amikor lélegzünk?

Mivel az illóolajok a szaglórendszert is igénybe veszik, felhasználhatod őket a penésznek való kitettség leküzdésére.

Az illóolajok megkönnyebbülést nyújthatnak, miközben méregteleníti szervezetünket a penészgombáktól és a nehézfémektől. Amikor belélegzünk bizonyos illóolajokat, különösen az antioxidánsokban gazdagokat, akkor sejtszinten harcolunk a szabad gyökök ellen.

Szponzorált tartalom!