Mivel hő és hangszigeteljünk? - Hatékony megoldás kőzetgyapottal!

2019.11.16
Ismeri a kőzetgyapot szigetelőrendszer előnyeit? Netán tetőt vagy födémet szeretne szigetelni? Segítünk a megoldásban!

A régebbi építésű lakások valamint családi házak utólagos hőszigetelése manapság már nem ritka, sőt gyakorinak mondható. Aki szeretné az otthonát felújítani, az nem kevés pénzt takaríthat meg a nyári villany, illetve téli fűtés számlájában. Ha egy ház vagy lakás falai megfelelően le vannak szigetelve, akkor a télen való felfűtése jóval kevesebb energiát vesz igénybe, ezáltal a fűtésszámla jóval alacsonyabb lesz, valamint nyáron pedig a nagy meleg ellen nyújt védelmet, így a hűtés költségein is spórolunk. Többféle anyag is alkalmas szigetelésre. A különféle szigetelőanyagoknak azonban eltérőek lehetnek a hőtechnikai tulajdonságaik, ezért vásárlás előtt fontos az alapos tájékozódás. Nem könnyű választani a különféle anyagok közül, a rövid és hosszútávú célok ellentétes irányba mutatnak. A hőszigetelő anyag minősége és vastagsága nagyban befolyásolja az anyagok árát, viszont a drágább anyagválasztás idővel kifizetődőbb, hiszen a jobb minőség vagy nagyobb anyagvastagság a téli fűtés és a nyári villanyszámlában köszön vissza költségcsökkenés formájában. Ha hosszabb távra tervez, egyértelműen megéri nagyobb összeget befektetni, azonban nyilvánvaló, hogy van egy olyan optimális vastagság, amely felé már nem érdemes menni, mivel lehet, hogy nem alkalmas az ingatlanunk a fogadására és ezáltal többletköltségekkel is járhat.

Védjük a környezetet, használjunk kőzetgyapotot!

Nem csak a homlokzaton, hanem a tetőtérben szarufák között is rendkívül jól alkalmazható hőszigetelő anyag a kőzetgyapot szigetelés.

A tetőszigetelés során több rétegrendben akár eltolással is alkalmazható. A padlásfödém szigetelést az leggyorsabban megtérülő befektetés, ha a hőszigetelő anyagokat nézzük. Cégünk is árusít tetőszigetelő kőzetgyapotot. Nézzen szét akár most, kérje kollégánk segítségét!

Az ásványgyapot hőszigetelő anyagok most élik reneszánszukat. Elsősorban amikor gyapotra gondolunk, valószínű, hogy tapasztalati úton az üveggyapot fog eszünkbe jutni. Kezdjük az elején. Ásványgyapot, mint termék nem létezik, csak egy gyűjtő fogalom. Ezt két csoportra osztjuk: üveggyapot és kőzetgyapot. A mi cégünk jelenleg nem forgalmaz üveggyapotot. A kőzetgyapot remek hő és hangszigetelő, valamint még környezetbarát is. Bazaltból és mészkőből készül, a két anyagot magas hőmérsékleten megolvasztják, majd keskeny szálakat fújnak belőle, amiket egyforma vastagságú vattaszerű táblákká préselnek. A kapott táblák zöldes-sárga színűek. A kőzetgyapot nem csupán környezetbarát, másik előnye, hogy nem korrodálja a vele érintkező egyéb anyagokat, ez a falban futó vezetékek szempontjából rendkívül fontos szempont.

Rendkívül ellenálló

A kőzetgyapot táblák a hőszigetelés mellet hangszigetelésre is remekül alkalmazhatóak, mivel jó rezgéscsillapító. Bátran alkalmazható tetőterekben, falazaton, vagy hangszigetelési szempontból könnyűszerkezetes falakban. Mivel tűzvédelmi besorolása A1, ezért hivatalosan is NEM ÉGHETŐ besorolást kapott. Ellenáll a mórete állandó, nem zsugorodik, nem kórhad, ellenáll a gombáknak és a rágcsálóknak. Tehát ha kőzetgyapot falszigetelést választ az otthona szigetelése céljára mindenképp jó döntést hoz.

Még használják így is a kőzetgyapotot a látogatóink a google keresőben, mint kifejezést: kőzeggyapot, tőzeg gyapot, kozet gyapot, tőzeggyapot, kőzet gyapot, salakgyapot.

Korábbi cikkeink: