Hőszigetelő anyagok 2-rész

Ásványi hablemez:

Ez egy újabb termék, amelynek alapanyagai, kvarchomok, cement, mészhidrát, anhidrit, proteinhab, víztaszító anyagok és víz. A lemezek megkeményítése gőznyomással történik, ezt követően egy szárítási eljárás során a lemezekből elvonják a vizet. Mesterséges szigetelő anyag, amelynek alapanyagai világszerte bőséges mennyiségben megtalálhatóak; újrafelhasználásra nem alkalmas. Az A1 tűzveszélyességi osztályba tartozik. , építési hulladéktároló telepeken ártalmatlanítják. A lemez érzékeny a nedvességre és hajlamos a diffúzióra.

17_eps.png


Alkalmazási terület:

Különösen alkalmas homlokzatok, valamint általánosan mindenféle külső fal szigetelésére, de a tető és a födém alsó szigetelésére is alkalmas. Megmunkálás problémamentes.

Cellulóz:

A cellulózt osztályzott újságpapírból állítják elő. Az újrahasznosítandó papírt egy több szintű bontó – és aprító eljárás során rostjaira bontják, és tűz, rovarok, valamint egerek ellen 20% bórsóval impergnálják. Kanadában és Skandináviában már 70 éve használják ezt az anyagot.


Természetközeli, újrahasznosításból származó termék, újra hasznosításra nem alkalmas.

A nedvességre érzékeny és rendkívűl hajlamos a diffúzióra. A B2 tűzveszélyességi osztályba tartozik és borsótartalma miatt nem deponálható. A cellulóz azonban táblásítatlan, laza töltőanyagban, vagy üregekbe befújható formákban hozzáférhető. Alkalmazás: Szarufák közötti szigetelésként, favázas falszerkezetekben, födémekben, padlóban és válaszfalaknál. Csak arra kell vigyázni, hogy ne maradjanak üregek a szigetelésben. A táblásított cellulóz alkalmazásával elkerülhető az üregek kialakulása, a beépítés ellenőrizhetőbb. Alkalmazásakor erős porképződésre kell számítani.

Expandált polisztirol (EPS):

Az EPS-t kőolajból és földgázból állítják elő komplex folyamatok eredményeképpen, amelyek során környezetünket változatos terhelésnek tesszük ki. A szerves vegyületek nyomai az előállítást első három hónap során elszöknek, ezt követően az értékek a határérték alatt helyezkednek el. Mesterséges szigetelőanyagként, amelynek végesen állnak rendelkezésre, csak tiszta formában hasznosítható újra. Mivel lebomlani nem tud, máskülönben el kell égetni. Az EBS A B1 tűzveszélyességi osztályba tartozik, nem érzékeny a nedvességre, és hasonlóan hajlamos a diffúzióra, mint a fa.

Lemez formájában minden méretben kapható , a legolcsóbb szigetelőanyag. Úgy kívül, mint belül minden szigetelési fajtánál alkalmazható: a tetőnél, a homlokzatnál, a padlózatban a lépészajok szigetelésére, a belső falaknál, valamint a mennyezetnél és padlónál is. Az EPS nem alkalmas a nyári meleg elleni védelemre, hangszigetelésre, beépítése viszont problémamentes.