Hogyan válasszunk asztalt a kertbe vagy az erkélyre?

2021.12.22
A ház körüli tér vagy az erkély berendezése precíz tervezést igényel. Csak így hozhatunk létre igazán kellemes és hangulatos környezetet, ahol szívesen töltjük az időt a hozzánk közel állókkal.

Ennek a térnek a középpontjában természetesen az erkély vagy a terasz asztalai állnak. Fontos, hogy ezek a bútorok több szempontnak is megfeleljenek, mert csak így lesznek igazán kényelmesek és tartósak. Ezeket a szempontokat mindenképpen figyelembe kell vennünk, hogy olyan bútort vásároljunk, amely nemcsak szép, hanem tartós is lesz, és a legzordabb időjárási – és egyéb – tényezők sem tesznek kárt bennük. Olvassa el cikkünket!

Kinyitható kerti asztalok – az élet praktikus oldala

Az egyik legpraktikusab megoldás a kinyitható kültéri asztal. Óriási előnye, hogy mindig a szükségleteinknek megfelelően alakíthatjuk, vagyis ha több embert kell leültetnünk, egyszerűen kinyitjuk. Ha elbúcsúztunk a vendégektől, ismét összecsukhatjuk, hogy kompakt méretei ne zavarjanak a szabad közlekedésben, és ismét megfelelően használhassuk az erkélyt, teraszt vagy kisebb verandát.

Erős és tartós kerti asztalok

Sokszor előfordul, hogy a kerti asztalt a nyári szezon befejeztével nincs hol tárolni.  Ezért is jó, ha az ilyen típusú bútorok a lehető legtartósabb anyagokból készülnek, hogy ne menjenek hamar tönkre. Kiváló megoldást jelentenek a portestett fém kerti asztalok, valamint impregnált fából készült társaik. Nagyon tartósak a műrattan bútorok is, hiszen ez az anyag jól ellenáll a víz és az UV sugárzás hatásának.

Könnyű, hordozható asztalok a kertbe és a teraszra

A praktikus szempontok között az asztal súlyának is komoly szerep jut. A használati kényelem érdekében az asztal nem lehet túl nehéz, különben probléma lehet abból, ha máshová kell helyezni. Ez főleg olyan erkélyek esetében fontos, amelyek egyszerre több célt is szolgálnak, vagyis nemcsak vendégeket ültetünk le rajtuk, hanem a gyerekek is ott játszanak, sőt, előfordulhat, hogy a munkánk során is ki-kiülünk a szabad levegőre.

A kültéri asztalok praktikusak és funkcionálisak is lehetnek egyben. Ehhez azonban a megvételükkor sok különböző tényezőt kell figyelembe vennünk. Sokunk számára a bútor ára is nagyon fontos szempont. Szerencsére az áruházak kínálatában jutányosabb és drágább változatok is kaphatók, úgyhogy mindenki a saját otthoni költségvetésének megfelelően válogathat a különböző termékek közül.