Félnünk kell a koronavírus miatt a szigetelőanyagoktól? Halasszuk el a kivitelezést?

2020.03.22
A kérdés jogos, mivel nem mindenki virológus vagy biológiai professzor. Elkaphatunk bármit a kivitelezésre használt, frissen kiszállított anyagoktól? Milyen hatásai vannak a magyar ingatlanpiacra? Összeszedtük a tudnivalókat.

Cikkünk most rendhagyóan nem a szigetelőanyagainkról vagy a kivitelezőpartnereinkről fog szólni, hanem alapvetően arról, hogy ilyen veszélyhelyzetben van-e félnivaló az általunk kiszállított szigetelő anyagoktól?

A Vuhan városból kiszabaduló koronavírus (Covid-19) egyre nagyobb pánikot kelt Magyarországon, amelynek jelenleg Magyarországon március 22.-én 131 kimutatott fertőzöttje van és ebből 6 elhunyt. Pontosan egy hete, március 15.-én gondoltam arra, hogy írok egy cikket a blogunkra ezzel kapcsolatban. Akkor még 32 fertőzöttünk volt. 7 nap leforgása alatt több, mint négyszerese lett a betegek száma és hatan belehaltak. Aggasztó a helyzet, ezért is rakjuk ki a felhívást.

btn-webshop.png

Ezelőtt még 1.5 hónappal, amikor említették a híradásokban, egyáltalán nem vettük komolyan, mivel kevés esélyt adtak arra, hogy ilyen távolra is eljut a járvány. Jelenleg ott tartunk, hogy  bezártak az iskolák, az emberek pánikszerűen felvásárolták az összes kézfertőtlenítőt és egyszerűen még a szomszédos országokból sem lehet kapni védőmaszkot.

Vállalkozóként tudom, hogy nem elég védekeznünk és megóvni a környezetünket a járvány tovább terjedésétől. Kötelesek vagyunk változtatni a kiszolgálás minőségén, csökkentenünk kell a személyes találkozások számát, ezért úgy döntöttünk, hogy április 5.-ig Pest megyében a kiszállításokat ingyenessé tesszük.
Sajnos húznunk kellett egy minimális vásárlási limitet, amit 300 eFt-ban határoztunk meg. Olyan alacsony haszonkulccsal dolgozunk, hogy ezen összeg alatt veszteségesen tudnánk teljesíteni a rendelést.

Érdemes belevágni a kivitelezésbe járvány idején?

Véleményem szerint amíg nem hirdetik ki a kijárási tilalmat, addig mi és a kivitelező partnereink is dolgozni fognak. Az iroda már most ”home office”-ban végzi a munkáját és ha véletlenül elrendelnek egy kijárási tilalmat akkor is felfogjuk venni a telefont, kifogjuk számolni az árajánlatokat és kiírjuk a megrendeléseket.

A kivitelező partnereinkkel folyamatosan egyeztetünk. Nincs gyanús eset, viszont a saját egészségük érdekében nem mindegyik partnerünk dolgozik. Ettől függetlenül még van olyan kivitelező partner, aki kimegy a tulajdonosokhoz. Ha szeretne elővigyázatos lenni, akkor érdemes az árajánlatkérés során az automatikus válaszlevelünkben több képet csatolni, akár tervrajzokkal és méretekkel együtt.

Mi lesz, ha vége a járványnak?

Az én saját véleményem az, hogy a lefolyás idejétől függ, mennyire fogja érinteni a vállalkozásunkat ez az egész. Ha sikerül 2-3 hónap alatt túlesnünk a járványon, akkor óriási túlkereslet várható a kivitelezési oldalon. Olyan lesz, mintha később indulna a szezon és mindenkinek egyszerre kellene megcsinálni a homlokzati szigetelést. Mi van, ha elhúzódik a koronavírus terjedése és a veszélyhelyzet? Anyagáremelést és a piac hígulását eredményezhet. Véleményem szerint nem lesz olcsóbb a kivitelezés, csak a kialakuló munkanélküliség miatt sok szakképzetlen fog az építőiparba menekülni és ezáltal a minőség fog romlani ugyanolyan kivitelezési áron, mint most. Ezért kérjük, hogy csak minőségi, általunk javasolt kivitelezőpartnerrel szigeteltesse az ingatlanát.

Mit tehet most?

Ha ebben az évben tervezi a kivitelezést vagy építőanyagvásárlást, kérjen bátran árajánlatot, sőt érdemes erre minél hamarabb pontot tenni, mivel ha lefolyik a járvány, óriási túlkereslet várható. Nincsenek kötelezettségek, ingyenes az árajánlatadás.

Fertőző lehet az általunk kiszállított szigetelőanyag?

A hőszigetelő anyag webáruházunkban történt rendelést követően kollégáink feldolgozzák és egy Ön által megjelölt napon jelenlegi a helyzetre való tekintettel INGYENESEN kiszállítják a szigetelőanyagot. Csak egészséges emberekkel dolgozunk együtt és jóformán szabad kéz nem is érinti a szigetelést. A raklapot targonca, a polisztirolt és a vödröket kesztyűt viselő kollégák rakodják fel. Különböző külföldi vizsgálatok szerint, ha egy tárgyra ilyen vírus kerül, akkor gazdatest hiányában 2-3 napon belül elpusztul. Ha nagyobb biztonságot szeretne, akkor foglalja le most a termékeket és szállíttassa ki, amikor biztonságosnak érzi!


tajekoztato_idoseknek_a3_20200320-page-0