Akusztikai és hőszigetelő függönyök hangelnyelés és zajgátlás - Partner cikk

2020.08.29
Modern világunk egyik legkomolyabb problémája a zajszennyezés. A környezetünkben tartósan jelenlévő zajok rendkívül negatívan befolyásolják szervezetünket és hangulatunkat.

Akusztikai és hőszigetelő függönyök – hangelnyelés és zajgátlás


A zajok folyton körül vesznek minket

Modern világunk egyik legkomolyabb problémája a zajszennyezés. A környezetünkben tartósan jelenlévő zajok rendkívül negatívan befolyásolják szervezetünket és hangulatunkat. Orvosilag bizonyított, hogy a zaj káros mind fizikai, mind mentális egészségünkre. A folyamatos zajok szív- és emésztőszervi problémákat, fejfájást és feszültséget okozhatnak, illetve megnehezíthetik a koncentrálást, valamint memória- és teljesítmény romláshoz vezethetnek.

Vessünk véget a zajoknak akusztikai függönyökkel!
A dupla rétegű, vastag szövésű akusztikai függönyök segítségével hatékonyan kiküszöbölhetjük a kellemetlen zajokat és az általuk kiváltott kedvezőtlen hatásokat. A speciális szövetből készült függönyök bármilyen stílusú otthon, stúdió- vagy munkahely ékei lehetnek, széles szín és minta választékuknak köszönhetően,esztétikus lakberendezési kiegészítőként is remekül funkcionálnak. Kezelésük és felhelyezésük nem igényel szakértelmet.

Tökéletes csend nem létezik

Nem lehet teljes csendet kialakítani körülöttünk, vannak állandó hangok, amelyeket nem tudunk kizárni. Ilyenek például a természet nyugtató és kellemes hangjai, melyek pozitívan befolyásolják fizikai és pszichés állapotunkat. De a külső forrásból származó zajok, amelyek megzavarják otthonunk nyugalmát, nem tartoznak ebbe a kategóriába. A járművek, a munkagépek, a műszaki eszközök, a telefonok, a kutya ugatás vagy a szomszédok veszekedése által keltett zajok mindenképpen csillapítást igényelnek, ha nyugodt, egészséges és harmonikus légkörben szeretnénk élni, dolgozni vagy pihenni.

Függönyt fel!

Az akusztikai függönyök ideális megoldást jelenthetnek az ablakok hangszigetelésére, de akár térválasztókként is jól funkcionálnak. A strapabíró és a mosógépben mosható függönyök hangelnyelési képessége körülbelül 20-30 dB közé tehető.

Több funkció egy termékben
A hangelnyelő tulajdonságaik mellett az akusztikai függönyök sötétítő függönyként is alkalmazhatók. Így, kizárva a fényt és a zajt, zavartalanul pihenhetünk, vagy akár valódi filmélményt hozhatunk létre otthonunkban, moziszobánkban. Moziszobák és stúdiók akusztikájának javítására is javasolt akusztikai függönyök beszerzése.

Üvegfelületek akusztikai kezelése

Az üvegablakok nem képesek elnyelni a felületükre érkező hangokat, visszaverik őket, zavaró visszhangot okozva. Az utcáról beszűrődő zajokat csak csekély mértékben csökkentik, ezért javasoljuk dekoratív akusztikus függönyök elhelyezését az ablakok elé. Nem csak akkor tapasztalhatjuk meg jótékony hangelnyelő tulajdonságaikat, amikor összehúzott állapotban vannak, félig vagy részben összehúzva is kifejtik kedvező hatásukat.

Az éjszakai nyugalom fontossága

Az emberi fül nem tudja kizárni a hangokat, még alvás közben sem. Ha egy forgalmasabb vagy nyüzsgőbb helyen élünk, sajnos gyakran fáradtan és kimerülten ébredünk fel az éjszakai zajok miatt. A fáradtság kihat egész napunkra, hangulatunkra és munkánkra is. Nagyon fontos, hogy egy-egy hosszú és kimerítő nap után legyen lehetőségünk nyugodtan, zavartalanul aludni. Altatók helyett az akusztikai függönyök egyszerűbb és egészségesebb megoldást nyújtanak. A zajok és a lámpa fények szinte teljesen kizárhatók a segítségükkel!

Egyterű irodák akusztikai problémáira is van megoldás

Számos előnyük mellett az egyterű irodáknak vannak hátrányai is. A számítógépek, telefonok, egyéb műszaki berendezések, bútorok és a kollégák beszélgetésének zaja zavarhatja a koncentrációnkat, ezáltal rontja a munka teljesítményünket. A zaj egészségre gyakorolt ​​negatív hatása miatt többször kell betegszabadságot igénybe vennünk, ami szintén a munka rovására megy. Az akusztikai függönyök megszüntetik a munkahelyi zajproblémákat is.

Ne költözzön - függönyözzön!

Ne keverjük össze a hagyományos függönyöket az akusztikai vagy hőszígetelő függönyökkel! Sűrűségük és vastagságuk miatt az akusztikai függönyök kiválóan alkalmasak hangelnyelő és hangszigetelő, sötétítő és hőszigetelési célokra is, miközben dekoratív és igényes kialakításuk miatt ideálisak otthonunk díszítésére is.