10 érv a hungarocell hőszigetelés mellett

2021.08.09
A felújítási, korszerűsítési munkálatok között a hőszigetelés egyre inkább előkelő helyet foglal el. Nem véletlen, ugyanis a szélsőséges időjárási körülmények ellen az otthon falai nyújtanak védelmet. Korántsem mindegy, hogy milyen hőmérséklet uralkodik a négy fal között, és ezért mekkora energiafelhasználás szükséges. A klímaváltozással összefüggésben mind nagyobb szerephez jutnak azok a hétköznapi megoldások, melyekkel a nyári hőség elviselhetőbb, és télen is jelentősen kevesebbet kell fizetni a fűtésért. Lássuk, milyen előnyei vannak a köznyelven nikecellnek vagy hungarocellnek, szaknyelven pedig polisztirol alapú hőszigetelésnek!

1. Kiválóan hőszigetel

A kedvező árak kétségkívül vonzó tényezőnek számítanak, de csak ez alapján már nem hoz döntést a mai kor embere. A hungarocell hőszigetelő lemezek másnéven EPS esetében viszont együtt van a korrekt ár és az optimális funkcionálás. A megfelelő méretű, vastagságú lemezek profi szakember által történő felhelyezése biztosítja a kiváló hőszigetelést, melyre télen-nyáron egyaránt szükség van.

2. Vékonyabb változatban is elérhető

Számos olyan helyzet adódhat, amikor a klasszikus polisztirol hőszigetelő lemezek túl vastagnak bizonyulnak. Ilyenkor a grafitos polisztirol változat javasolt, mely fekete színéről is jól felismerhető. Ezek azonos hőszigetelő képességgel rendelkeznek, mégis vékonyabb rétegben szükséges felhelyezni azokat a falra.

3. Alacsony önsúly, könnyű szállíthatóság

A homlokzati hőszigetelés során éppen elég olyan anyagra van szükség, mely súlyt képvisel. A felhasznált alapanyagok, vakolóanyagok mellett a polisztirol lemezek (expandál polisztirol) kifejezetten könnyűnek bizonyulnak, ezért egyszerűen szállíthatóak, és a munkát sem nehezíti meg a nagy önsúly.

4. Gyors felhelyezhetőség

A gyorsaság relatív, viszont más hőszigetelő megoldásokkal szemben a polisztirol lapokkal egyszerű dolgozni, s ennél fogva a felhelyezés is gyorsan megy. Ez korántsem elhanyagolható napjainkban, amikor alig találni szakembert a lakásfelújítási, korszerűsítési munkálatokra. Fontos, hogy csak megbízható, referenciákkal rendelkező csapatra bízd a munkát, ellenkező esetben hiába a jó minőségű alapanyagok, a felhelyezési, beépítési hiányosságok miatt nem érvényesül majd optimálisan a hőszigetelő hatás.

5. Környezetkímélő megoldás

Napjaink embere a saját bőrén tapasztalja a klímaváltozást hatásait. Nem véletlen, hogy a környezetkímélő alapanyagok egyre nagyobb érdeklődésre tartanak számot. Különösen így van ez akkor, ha építkezésről és az energiatakarékosságot szolgáló hőszigetelő rendszerekről van szó. A polisztirol hőszigetelés a környezetkímélő megoldások népszerű eleme.

6. Nem káros az egészségre

Számos olyan beltéri ragasztóról, falfestékről hallani, melyek az egészségre káros kipárolgással rendelkeznek. A hőszigetelés terén elsősorban a falak átnedvesedés elleni védelmére érdemes ügyelni. Ha ugyanis ez utóbbi nem valósul meg, akkor hideg falfelületek, hőhidak jelentkeznek, melyek a penészesedés melegágyának számítanak. Tudtad, hogy a penészfoltokból a lakás levegőjébe kerülő spórák allergiás megbetegedést okozhatnak? A megfelelően felszerelt polisztirol hőszigetelő lemezek lehetővé teszik, hogy a falak szárazak maradjanak.

7. Megfizethető

Természetesen az árak mellett sem mehetünk el, és ez a hőszigetelés területére fokozottan igaz. A nyílászárók cseréje nem áll meg néhány százezer forintnál, ilyenkor pedig a homlokzati hőszigetelésre már nem biztos, hogy jelentős összegek állnak rendelkezésre. Jó hír viszont, hogy a polisztirol hőszigetelés nem kerül horror összegekbe, így bárki számára jó szívvel ajánlható az.

8. Többféle méretben elérhető

Ha nem a grafitos, vékonyabb változat mellett tennénk le a voksot, akkor is többféle méretű polisztirol lemezek közül válogathatunk. Akár az online rendelés előnyeit kihasználva hozzájuthatunk a korszerűsítési munkálatokhoz nélkülözhetetlen alapanyagokhoz. Akár a webáruházunkon keresztül.

9. Ideális homlokzati szigeteléshez

A homlokzati hőszigetelés elmaradhatatlan építkezés vagy homlokzati felújítás alkalmával. Ilyenkor a költséghatékony, mégis optimálisan teljesítő alapanyagok és megoldások a népszerűek. A polisztirol tipikusan ilyennek bizonyul, és éveken át számíthatunk az általa nyújtott előnyökre.

10. Csökkenő rezsi költségek

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a polisztirol hőszigetelés segítségével télen és nyáron is kevesebbet kell a rezsire költeni. Nyáron nem lesz szükség annyiszor a klíma használatára, télen pedig a meleg a lakáson belül marad majd. Mindez szoros összefüggésben áll a fenntartható fejlődéssel és az ökológiai lábnyom csökkentésével. Töltsd mindennapjaid olyan otthonban, mely a hőszigetelés területén is kifogástalanul funkcionál, ezzel pénztárcádat kímélve.