Spórolás a távfűtéssel

A Spórolás a távfűtéssel tartalma

Cikkünket elsősorban azoknak az olvasóinknak ajánljuk, akik tudják szabályozni a távfűtésüket és egyedi mérőóra található a lakásukban.  Sajnos jelenleg még azokból a lakásokból is több van, ahol egyszerűen csap sincs a radiátoron, nem hogy még szabályozni lehessen az egész lakás fűtési energiafelhasználását. 

Erről már a Kivitelezői honlapunkon is írtam, de itt is megemlítem, hogy ha 1˚C-kal lejjebb tekeri a hőmérsékletet, akkor kb. 5% energiát takarít meg, amely már mondjuk 25 fokról 20 fokra való csökkentésnél akár 25% fűtésszámla csökkentést is jelenthet.

03_terra_homlokzati.png


A radiátort körbepakolni és eltakarni sem ajánlatos, mivel a levegő keringetése akadályokba ütközik.
Szellőztetésnél télen javasolt a napi egyszeres, kb. 5-10 perces teljesen kitárt ablakos szellőztetés, mivel ez egy olyan időintervallum, amelynél a bútorok, parketta még nem hűl ki, mégis légcsere történt a helyiségben.


Télen napsütéses napokon érdemes kihúzni a sötétítőt, felhúzni a redőnyöket, akár a függönyt is el lehet húzni, mivel a természetes fény és a napsütés melege simán pótolhatja az elvesztegetet energiát.


Tippek kivitelezői szemmel:


Érdemes összeállni a lakóközösségnek és akár közös erővel korszerűsíteni a fűtést, cserélni a nyílászárókat és természetesen hőszigetelni az egész lakótömböt.
Bevallom, hogy nem akarunk rosszat senkinek, megpróbáljuk a legjobb ajánlatott adni a megbízóinknak. Tudjuk nagyon jól, hogy főleg a válság idején nem könnyű boldogulni, de megéri befektetni, mivel már az első hónaptól kezdve érezhetik a hőszigetelt lakás előnyét.


Panellakásos megbízóinknak készültünk egy akcióval, miszerint, ha velünk vállaltatja fel az egész lakótömböt, akkor a vakolatból, hőszigetelő rendszerből és a nyílászárókból 30% kedvezményt biztosítunk. Jelenleg ez a kedvezmény csak a mi cégünknél él, mivel számunkra leginkább az eredeti szakmánk, vagyis a kivitelezés fontos, nem pedig a kereskedelem.


Minden ügyfelünknek a felmérést követően az árajánlat kiadásánál, igény szerint hitelkalkulációt is adunk.
Hívjon bizalommal az elérhetőségeink egyikén!