A hőszigetelés

A A hőszigetelés tartalma

Feladata a megfelelő komfortérzett fenntartása az évszak és az időjárástól függetlenül. Nyáron a végtelen napsütés, míg télen a zord fagyok jelentik a legnagyobb kihívást. Megfelelő hőszigetelő rendszerek segítségével javíthatja az otthona belső klímáját, ráadásul jelentősen csökkentheti a fűtés/hűtés költségeit. Cégünk már több mint 10 éve foglalkozik hőszigeteléssel, ezen idő alatt rengeteget kutattunk a jó hatásfokú és környezetbarát szigetelés elérése érdekében.

Miért fontos a jó hőszigetelés?Röviden és tömören, hogy jó közérzetett biztosítsunk a lakás minden részében.


Ha egy hőszigeteletlen lakásban járunk, akkor észrevehetjük azt, hogy a különböző helységekben, illetve a külső falaktól a ház középpontjába érve más hőmérsékleteket érezhetünk. Tulajdonképpen egy jó hőszigetelő rendszerrel ezt az érzetett szüntetjük meg.


Mire való még?

Évszaktól függően, a hideg-meleg váltakozása miatt a falaink is változnak. Nyáron domború, míg télen homorú lesz. Hosszú éveken át történő mozgások meggyengíthetik a falaink élettartalmát, amely egy hajszálrepedéstől egészen termetes repedésig is eljuthat. A szigetelő rendszerek a fagyhatár kiterjesztése miatt a gépészeti csöveink fagyveszélyét is csökkentik.


Penészedés falgombásodás:

Sok ellentétes véleményt hallottam, hogy egy szigetelés a légzárás miatt akár gombásodást, penészt is előidézhetünk vele a lakásunkban. Szerintünk ez egy eléggé téves vélemény.
Mivel a harmatpontot kitoltuk a falsíkra, így egy átgondolt szellőztetés és megfelelő szakember munkája segítségével csökkentjük a párakondenzációs veszélyt. Magyarul még egyszer kiemelném, hogy megfelelő szakember és átgondolt szellőztetésnél ez az épületek belső penészedésének és gombásának megszűnését jelenti.


Költségmegtakarítás:

A megrendelőink 90 %-a költségmegtakarítási szempontból kér fel bennünket, mint kivitelező céget. A polisztirollapos hőszigetelés alkalmazásával egy fal hőszigetelő képessége 40-70%-al nőhet, melyet már jelentősen észrevehetünk a pénztárcánkon.


Ahhoz, hogy mennyit spórolunk, nagyon függ az anyagminőségtől, a ház további hőszigetelt vagy hőszigetelés nélküli részeitől, a tégla hőátadó képességétől és a kivitelező cég gondos munkájától.

Megtakarítás kalkulátor.
Cégünk a 10 éves hőszigetelési tapasztala során megtanult egy pár dolgot, így egy érdeklődés, vagy személyes felmérés során szívesen számolunk önnek egy közelítő értéket, hogy mennyit spórolhat, ha velünk csináltatja a szigetelést.


Klímatizálás:

Természetesen egy jó szigetelés nem csak a házunk fűtési, hanem a hűtési energiát is kíméli, ráadásul háromszor annyit, mivel 1 celsius fok hűtéshez háromszor annyi energia kell, mint ugyanennyi fok hűtéséhez.


Könnyebben értékesíthető ingatlanok A több éves panelfelújítások után mára oda jutottunk, hogy elkezdték statisztikailag is felmérni a hőszigetelelt és hőszigeteletlen lakások közti különbséget. Sajnos a panellakásoknál az árban még nem mutatkozik különbség, mivel a gazdasági válság a lakásvásárlásokat eléggé visszavetette, de az tény, hogy könnyebben értékesíthető a hőszigetelt társasházi lakás. A családi házaknál azonban már az árakban is találhatunk különbséget, mivel 5-10 %-al drágábban is értékesíteni lehet az ilyen ingatlanokat.


Környezetvédelem:

Ha a házát hőszigeteli, azzal a környezetét is védi. Az új ingatlaneladási törvények miatt mára kötelező a lakászöldkártya, amellyel a lakásának káros-anyag kibocsátását besorolják egy energiaosztályba, majd egy bizonylatot adnak róla. Lehet ma még nem érdekes egy lakásvásárláskor egy ház energia besorolása, de pár év múlva már jelentősen előtérbe fog helyeződni a környezetvédelem és a megújuló energiaforrások használata.


Szebb homlokzati látvány

A megrendelőink egy része elsőnek csak a homlokzat felújítása miatt keres fel bennünket, melyen, ha már dolgozunk, általában le is szigetelünk. A hőszigeteléssel egy elég jó felületet képezünk a falon, a repedések nehezen jelennek meg, leomlani pedig elég nehezen tud. Ezzel hosszútávon szép homlokzatot képeztünk a falazatunkra.


Ha még most tanácstalan, akkor cégünk szívesen segít a megfelelő hőszigetelő kiválasztásában és kivitelezésében.


Hőszigetelés javulása a szigetelés mértéke szerint építőanyagra nézve:


A legkisebb értékű számnak a legjobb a hőszigetelő képessége, míg a legnagyobbnak a legrosszabb. A számok az U értéket képezik, vagyis, hogy a falon 1K hőmérsékletváltozás esetén hány kW energia megy át.