- Országos szintű ingyenes helyszíni felmérés és árajánlatadás -

 

Sokféle szigetelőanyag áll rendelkezésünkre. A kiválasztás árbeli, technikai és más, egyéni szempontok alapján történik.

Többnyire alkalmazott szigetelőanyagok:

  • Polisztirol-lemez
  •  Ásványihab-lemez
  • Ásványirost-lemez
  • Parafa-lemez
  • Farost-lemez

Élettartam: A Farunhofer Épületfizikai Intézet kutatásai a hőszigetelő réteg tartóssága és állékonysága mellett meghozták a kellő bizonyítékokat. A számos vizsgálatok közül csak kevés esetben fordultak elő kisebb károsodások a vakolatréteg tekintetében, amelyek azonban mindenekelőtt szakszerű megmunkálásra voltak visszavezethetőek.  15 évvel később két kivitelezett ház esetében vizsgálatokat végeztek nedvességviszonyok felmérésére. A szigetelőlemezeken mért nedvesség értékei 80%-al voltak azon érték alatt, mely a DIN szerint száraznak minősül.  Eredmény: A szigetelő anyag 15 év elteltével a száraznál is szárazabb volt.

A hőszigetelő réteg élettartalma a külső vakolat állékonyságával azonos. A karbantartás mindössze csak a külső vakolat meghatározott időközönkénti színezése jelenti.  A tapasztalatok szerint a kivitelezett szigetelések 30 évnél is többet bírnak. Az egyes cégek szigetelőrendszereikre legalább 10 év garanciát ajánlanak.

Az építmény állagának tartós megóvása: A fal külső szigetelése a tartófalat védett és meleg közegbe viszi át. A fagyhatár kitorlódik a szigetelőrétegbe, a fal meleg marad, és így elkerülhetőek a hőhidak is. Megfelelő kivitelezés esetén a fal és a betonfödém érintkezésénél kialakuló hőhidak miatti hőveszteség nullára csökkenthető.

A pára szabad mozgása: A belülről kifelé haladva, a falon keresztül diffundálódó pára kedvezőtlen körülmények esetén vízzé csapódik ki, és építési károkat okozhat. Emiatt pl. a tetőszigeteléseket minden esetben párafóliával látják el.  A külső fal külső szigetelése elhárítja ezt a veszélyt, független attól, milyen szigetelőanyagok építettek be. Ennek oka, hogy a melegebb fal hőmérséklete sosem süllyed olyan alacsonyra, hogy a pára a falon becsapódhasson, és a szigetelőanyagban a vízgőznyomás olyan szintig le van csökkentve, hogy itt sem történhet lecsapódás.

Érdeklődjön most ügyfélszolgálatunkon

SPAM elleni védelem: Írja be számmal a tizenkettest!
Az ön E-mail címe:
Telefonszám
Írja be az üzenetet:

Megtakarítás kalkulátor

 

 

Hőszigetelés vastagsága:

cm

 

Átlagos fűtésszámlám a

szigetelés előtt:

Ft/hó

 

 

 

Megtakarításom a

szigetelés után:

Ft/hó

A kalkulátor még béta változat és lehetnek eltérések! Ahhoz, hogy kifejezetten az ön otthonához pontos kalkulációt kapjon, keresse ügyfélszolgálatunk!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hőszigetelés nélkül

Hőszigetelő rendszerek

Homlokzati hőszigetelés