- Országos szintű ingyenes helyszíni felmérés és árajánlatadás -

 

Ásványi hablemez: Ez egy újabb termék, amelynek alapanyagai, kvarchomok, cement, mészhidrát, anhidrit, proteinhab, víztaszító anyagok és víz. A lemezek megkeményítése gőznyomással történik, ezt követően egy szárítási eljárás során a lemezekből elvonják a vizet. Mesterséges szigetelő anyag, amelynek alapanyagai világszerte bőséges mennyiségben megtalálhatóak; újrafelhasználásra nem alkalmas. Az A1 tűzveszélyességi osztályba tartozik. , építési hulladéktároló telepeken ártalmatlanítják. A lemez érzékeny a nedvességre és hajlamos a diffúzióra.

Alkalmazási terület: Különösen alkalmas homlokzatok, valamint általánosan mindenféle külső fal szigetelésére, de a tető és a födém alsó szigetelésére is alkalmas. Megmunkálás problémamentes.

 

Cellulóz: A cellulózt osztályzott újságpapírból állítják elő. Az újrahasznosítandó papírt egy több szintű bontó – és aprító eljárás során rostjaira bontják, és tűz, rovarok, valamint egerek ellen 20% bórsóval impergnálják. Kanadában és Skandináviában már 70 éve használják ezt az anyagot.

Természetközeli, újrahasznosításból származó termék, újra hasznosításra nem alkalmas. A nedvességre érzékeny és rendkívűl hajlamos a diffúzióra. A B2 tűzveszélyességi osztályba tartozik és borsótartalma miatt nem deponálható.
A cellulóz táblákban , túlnyomórész azonban táblásítatlan, laza töltőanyagban, vagy üregekbe befújható formákban hozzáférhető. Alkalmazás: Szarufák közötti szigetelésként, favázas falszerkezetekben, födémekben, padlóban és válaszfalaknál. Csak arra kell vigyázni, hogy ne maradjanak üregek a szigetelésben. A táblásított cellulóz alkalmazásával elkerülhető az üregek kialakulása, a beépítés ellenőrizhetőbb. Alkalmazásakor erős porképződésre kell számítani.


Expandált polisztirol (EPS):  Az EPS-t kőolajból és földgázból állítják elő komplex folyamatok eredményeképpen, amelyek során környezetünket változatos terhelésnek tesszük ki. A szerves vegyületek nyomai az előállítást első három hónap során elszöknek, ezt követően az értékek a határérték alatt helyezkednek el. Mesterséges szigetelőanyagként, amelynek végesen állnak rendelkezésre, csak tiszta formában hasznosítható újra. Mivel lebomlani nem tud, máskülönben el kell égetni. Az EBS A B1 tűzveszélyességi osztályba tartozik, nem érzékeny a nedvességre, és hasonlóan hajlamos a diffúzióra, mint a fa.
Lemez formájában minden méretben kapható , a legolcsóbb szigetelőanyag. Úgy kívül, mint belül minden szigetelési fajtánál alkalmazható: a tetőnél, a homlokzatnál, a padlózatban a lépészajok szigetelésére, a belső falaknál, valamint a mennyezetnél és padlónál is. Az EPS nem alkalmas a nyári meleg elleni védelemre, hangszigetelésre, beépítése viszont problémamentes.    

 

 

További hőszigetelő anyagok: 

Expandált polisztirol (EPS)

XPS

üveg- és kőzetgyapot

Ásványi hablemez

Vákuumszigetelés

Üveghab

Cellulóz

Kalcium-szilikát

Gyapjú

Perlit

Poliuretán

Farostlemez

Parafa


 

Érdeklődjön most ügyfélszolgálatunkon

SPAM elleni védelem: Írja be számmal a tizenkettest!
Az ön E-mail címe:
Telefonszám
Írja be az üzenetet:

Megtakarítás kalkulátor

 

 

Hőszigetelés vastagsága:

cm

 

Átlagos fűtésszámlám a

szigetelés előtt:

Ft/hó

 

 

 

Megtakarításom a

szigetelés után:

Ft/hó

A kalkulátor még béta változat és lehetnek eltérések! Ahhoz, hogy kifejezetten az ön otthonához pontos kalkulációt kapjon, keresse ügyfélszolgálatunk!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hőszigetelés nélkül

Hőszigetelő rendszerek

Homlokzati hőszigetelés