- Országos szintű ingyenes helyszíni felmérés és árajánlatadás -

A megfelelő komfortérzet lehetővé tétele érdekében fontos szempont a hőszigetelés. Évszaktól, időjárástól függetlenül a belső terek ideális hőmérsékletet nyújtsanak. Amennyiben a hőszigetelés nem ideális, úgy télen a nagy hideg, illetve a fagy, nyáron pedig a heves napsütés, forróság jelent problémát.

Egy megfelelő hőszigetelő rendszer segítségével nem csak a belső klímát tarthatjuk ideális szinten, hanem energiát is megspórolhatunk, így kiadásaink is csökkenek.

Homlokzati hőszigetelés

A falazat biztosítja a stabilitást, valamint további feladat, hogy védelmet nyújtson az időjárás viszontagságaitól, és hogy megtartsa a belső klímát. A legfontosabb meggátolni a belső hő eltávozását, mely csak kifogástalan homlokzattal érhető el, mely a hőszigetelés alapvető feltétele. Csak a sérülésmentes homlokzat képes a hőt az épületen belül, míg a napsugarakat kívül tartani. A bejutott nedvesség a homlokzatba nagyon káros hatást gyakorol a hővédelemmel szemben.

A homlokzat károsodhat természetes öregedés által, építési hibáktól, a szélsőséges időjárás hatásaitól, illetve az összeférhetetlen építőanyagoktól is. A legnagyobb kárt mégis a nedvesség okozza, mivel a beszivárgó nedvesség roncsolja a szerkezetet, akár csekély nedvesség is jelentősen rontja a hőtároló képességet.

Fontos, hogy mielőtt hőszigetelés történik, az épület homlokzata átvizsgáláson essen át, és amennyiben hibákra derül fény mindenképpen javítani kell a szigetelés megkezdése előtt.

Tetőtér szigetelés

A tetőtér szigetelése alatt a gerendák és szarufák közötti és alatti terek hőszigetelését értjük. A szigetelés vastagsága amennyiben vastagabb, annál jobb szigetelési képességet érünk el. A tetőtér esetében egy jól kivitelezett hőszigeteléssel sokkal több energiát spórolhatunk, és persze így a pénztárcánkat is kíméli.

Itt is nagyon fontos a szakszerű munka, a kisebb hibák is nagy károkat okozhatnak.

Hőszigetelő anyagok

A tetőtér szigetelése során a leggyakrabban az ásványgyapotot alkalmazzák. A pontos méretre szabás nagyon fontos, hiszen ez a szigetelőanyag tekercsben áll rendelkezésünkre, és csak a tekercs kicsomagolása után nyeri el valódi formáját. A szigetelőanyagot mindig ráhagyással szabják méretre, hogy a szarufák és gerendák távolságánál nagyobb legyen, így hatásosabb a szigetelés. A kivitelezés közben gondosan figyelnek arra, hogy szorosan illeszkedjenek a lemezek, ezután kis távolságban kapcsokkal rögzítik a gőzzáró fóliát.

Ha a páraelzáró réteg nem megfelelően kerül elhelyezésre, a pára lefog csapódni, amely a szigetelés hatását rontja és károsítja az épületelemeket.

Külső szigetelés

A külső szigetelés tulajdonképpen egy burkolat az épület körül, mely hézagmentesen zárt. Az utólagos hőszigetelés nagyon praktikus megoldás. A legjobb megoldás a szellőztetett homlokzat, illetve a hővédelmi rendszer.

A külső szigetelés előnyeiről:

Hatalmas előnye ennek a megoldásnak, hogy a falazat teljes mértékben megtartja hőtároló képességét, így megfelelő klímát biztosít, illetve nem utolsó sorban a falban elhelyezet csöveket is jobban védi a hőhatásoktól.

Utólagos hőszigetelés

Általánosságban elmondható, hogy minél öregebb egy épület, annál jobban lehet az energia veszteséget utólagos hőszigeteléssel csökkenteni. Egy átlagos házat figyelembe véve akár 100 m2-t is meghaladhatja azon felületek száma, ahol a fűtési hő elillan. Ezért átlagosan elmondható, hogy az utólagos hőszigetelés 35-50%-os megtakarítást is jelenthet.

Abból a szempontból, hogy az utólagos szigetelést kívül, vagy belül kivitelezik, ez mindig a körülményektől és lehetőségektől függ.

Egy átlagos épület hő-veszteségét a következő módon követhetjük nyomon:

  • A homlokzaton keresztül 40%,
  • A tetőtéren át 20-30%,
  • A nyílászárókon át 15-25%,
  • A födémen, illetve a padlózaton keresztül további 10-15%.

Lábazati szigetelés

A megfelelő alap a ház szempontjából ugyanolyan fontos, mint egy jól szigetelt tető. A talajvíz és az esővíz nyomóereje ellen fontos a szigetelés megléte, attól függetlenül, milyen talaj van otthonunk alatt. Ha az épület kimondottan nedves talaj környezetében épült, úgy a vízszigetelés mellett megfelelő hőszigetelő rendszerről is gondoskodni kell. Ha a lábazat vízszigeteléssel nem biztosított, csak zártcellás, fagyvédelemmel ellátott anyagokat szabad felhasználni. Fontos a precíz kivitelezés, hiszen egy utólagos javítási munka azon felül, hogy kellemetlen, hatalmas munka is, éppen ezért költséges egyaránt.

Lapos tető szigetelése

A lapos tetők tulajdonképpen egyhéjú tetőszerkezetek, ahol a szigeteléstől azt is elvárjuk a hőszigetelési képességen kívül, hogy a terhelést (lépések) elviseljék.

Milyen anyagokat alkalmaznak?

Az üveg és kőzetgyapot, illetve a keményhabból álló hőszigetelő anyagok jó képességük miatt népszerűek, mind emellett minden méretben kaphatóak.

Ha a lapos tető fordított rétegrendű, abban az esetben csak extrudált polisztirolhab használható fel, és csak egy rétegben. A kéthéjú szerkezeteknél az üveggyapot hőszigetelő anyagot ajánlatos alkalmazni.

A falazat hőátadásának javulása szigetelés mértékétől függően! Ez a szám minél kisebb, annál jobb.

------------------------------------------------

6 cm dryvit szigetelés

8 cm dryvit szigetelés

10 cm dryvit szigetelés

12 cm dryvit szigetelés

14 cm dryvit szigetelés

15 cm dryvit szigetelés

6 cm grafit szigetelés

8 cm grafit szigetelés

10 cm grafit szigetelés

12 cm grafit szigetelés

14 cm grafit szigetelés

15 cm grafit szigetelés

6 cm kőzetgyapot szigetelés

8 cm kőzetgyapot szigetelés

10 cm kőzetgyapot szigetelés

12 cm kőzetgyapot szigetelés

14cm kőzetgyapot szigetelés

15 cm kőzetgyapot szigetelés

Hőszigetelés

Érdeklődjön most ügyfélszolgálatunkon

SPAM elleni védelem: Írja be számmal a tizenkettest!
Az ön E-mail címe:
Telefonszám
Írja be az üzenetet:

Megtakarítás kalkulátor

 

 

Hőszigetelés vastagsága:

cm

 

Átlagos fűtésszámlám a

szigetelés előtt:

Ft/hó

 

 

 

Megtakarításom a

szigetelés után:

Ft/hó

A kalkulátor még béta változat és lehetnek eltérések! Ahhoz, hogy kifejezetten az ön otthonához pontos kalkulációt kapjon, keresse ügyfélszolgálatunk!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hőszigetelés nélkül

Hőszigetelő rendszerek

Homlokzati hőszigetelés