- Országos szintű ingyenes helyszíni felmérés és árajánlatadás -

Grafitos hőszigetelés kivitelezése

A grafitos hőszigetelő lemezek kivitelezése a polisztirolhoz hasonlóan történik, de itt a lemezek a magasabb hőfelvevő képessége miatt pörgősebben kell dolgozni, illetve 2x kell leglettelni a felületet!

10 cm Grafitos hőszigetelő rendszer áraink

Grafitos hőszigetelés menete:

Anyagszámítás:

Az első lépés, miután megkereste a cégünket, a személyes felmérés, melyet követően cégünk anyagszükségletet számít az ingatlanjára! Miért van rá szükség? Mert a honlapunkon található egységárak csak irányárakat mutatnak a végösszeghez képest, de felmérés nélkül nem láthatjuk előre a kiszerelés szerinti végösszegeket, illetve a hőszigetelésen kívül akár a teljes generálkivitelezést is a cégünkre bízhatja!

A normál 10x10 –es családi házak esetén könnyű a számítás, de mi történik egy félköríves ingatlan esetén, vagy bármilyen más eltérő falforma esetén? Minden ház nagyjából egyedi és egyedi árakat követel, ezért ingyenes a személyes felmérésünk!

Falazat előkészítése:

A falfelületet minden esetben elő kell készíteni, mivel egy tiszta és száraz falfelület esetén nem csak a szigetelés élettartalmát növeljük, hanem a munkánkat is megkönnyítjük! A máló, leváló részeket mindenképpen távolítsuk el!

Lábazati indítósínek szerelése

Az indítósíneket vágjuk méretre és 50-80-as dűbellel rögzítsük 50 cm-es távolságra. Fontos, hogy az indítósínek találkozásánál a két sínt toljuk egymásba!

Lapok ragasztása:

A lapok ragasztásához cégünk 3 féle ragasztót tud kínálni, a grafitos hőszigeteléshez pedig kettőt, amiből a gyár a Texturato ragasztót javasolja! A ragasztót bekeverés után pihentetni kell, majd ezt követően használhatjuk. A lapokat nem kell teljes felületen bekenni!

A ragasztás módját tekintve több féle módszer létezik, ennek az alkalmazása függ a falazat minőségétől és függőségétől is!

Mi személy szerint a lapokat az élektől 4-5 cm-re körbekenjük és 4-5 helyen megpontozzuk!

Dűbelezés (fontosabb, mint gondolná)

Az építésügyi törvényeknek megfelelően használt házakat mindig dűbelezni szoktunk! Minden tulajdonosnak javasolni szoktunk, hogy ne a dűbeleken takarékoskodjunk, mivel a nem megfelelő dűbelezés később garanciális problémákat is felvethet! Ugye már Ön is látott olyan társasházat amiről leszedte a szél a szigetelést? Ez részben a nem megfelelő mennyiségű és minőségű dübelezésnek is köszönhető!

Cégünk a jól bevált általános beütőszeges megoldással dolgozik! Előfúrunk beütjük a dűbelt, majd a beütőszeget!

Szigetelőlapok összecsiszolása

Cégünk szerencsére nem jár sok csiszolással, de a lapok felragasztását és dűbelezését követően, ha a táblák találkozásánál egyenetlennek tartja a felületet, javasoljuk becsiszolni! Erre van célszerszám, bármikor megvásárolható egy sima festékboltban is.

Élvédők beágyazása

A felragasztot grafitos hőszigetelő lemezek falsarkainál, ablakok éleinél üvegszövet hálós élvédőt szoktunk alkalmazni, mivel tartósabb és esztétikusabb éleket hozunk létre! Ha az indítóprofillal találkozik az élvédő, akkor csúsztassuk a műanyag sínt a profil és a szigetelés közé. A hálós élvédőt ezt követően ragasztóanyaggal gletteljük elő a hálózás előtt!

Nyílászárók sarkainkat háló erősítése:

Miután beélvédőztük a nyílászárókat, ezt követően a függőleges és vízszintes hálós élvédőket a falazaton egy üvegszövet háló darabbal erősítsük meg, mivel így elkerülhetjük a későbbi repedéseket.

Háló beágyazása

Az üvegszövet hálót a teljes felületen kell beágyazni, ezeket 10-15 cm-es átfedéssel kell egymáshoz tenni! A hálót 20-30 cm-el lógassuk túl a lábazati indítóprofilon, majd a ágyazás után a maradékot hajtsuk vissza a felületre! A beágyazás előtt fogazott glettvassal 2 mm vastagságban vigyük fel az anyagot, majd erre illesszük fentről lefelé a hálót és simítsuk a ragasztóba!

Alapozás

A vakolat felhordása előtt szükség van egy alapozásra! Sok cég a nemtörődömségét nem odavaló alapozóval, vagy egyáltalán alapozás nélkül fejezi ki! Soha se hagyjuk ki, mivel a fal szívását tudjuk ezáltal beállítani, illetve megfelelő pormentes és tapadó felületet hozunk létre!

Vakolat felhodás

A vakolat nem csak esztétikai szempontokból fontos, hanem a környezeti viszontagságoknak is ellenál! A vakolat felhordását mindig rozsdamentes szerszámokkal végezzük és ezt műanyag vakolat símítóval dolgozzuk el! A struktúra kialakításakor vegyük figyelembe a munkások képességét, hogy azonos irányba és azonos sebességgel dolgozzanak a különböző floppokon!

Érdeklődjön most ügyfélszolgálatunkon

SPAM elleni védelem: Írja be számmal a tizenkettest!
Az ön E-mail címe:
Telefonszám
Írja be az üzenetet:

Megtakarítás kalkulátor

 

 

Hőszigetelés vastagsága:

cm

 

Átlagos fűtésszámlám a

szigetelés előtt:

Ft/hó

 

 

 

Megtakarításom a

szigetelés után:

Ft/hó

A kalkulátor még béta változat és lehetnek eltérések! Ahhoz, hogy kifejezetten az ön otthonához pontos kalkulációt kapjon, keresse ügyfélszolgálatunk!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hőszigetelés nélkül

Hőszigetelő rendszerek

Homlokzati hőszigetelés