- Országos szintű ingyenes helyszíni felmérés és árajánlatadás -

 

A külső szigetelés alapvetően javítja a falak hőhatároló képességének kihasználását-mindenekelőtt akkor, ha ezek a falak nehéz, nagy sűrűségű anyagból állnak, ami egyben költségtakarékosabb megoldást is jelent. 

A hőszigetelő réteg költségigénye: A költségek a szigetelőanyag vastagságától, fajtájától és az épület méretétől függően nagyon különbözőképpen alakulhatnak. A polisztirol mondható a viszonylag legköltségtakarékosabb szigetelőanyagnak.  

Gazdaságosság: Az épület puszta állagmegóvása érdekében tett intézkedésekkel ellentétben minden energiamegtakarítási technikának megvan az az előnye, hogy a beruházás költségei a fűtési költségekben jelentkező megtakarítás révén megtérülnek.

Régebbi épületek felújítása esetén a költségek meghatározásánál csak a szigetelésre fordított többletköltségeket írjuk a szigetelés számlájára-új ház építése esetében pedig a költséghatékony tervezés (nehéz, vékony és így olcsó fal+hőszigetelés) jelenthet anyagi könnyebbséget. A hőszigetelő réteg minimum 30 éves használati idejét és napjaink energiaárait figyelembe véve a külső fal szigetelését csaknem gazdaságosnak mondhatjuk.

Meleggel szembeni védelem: A fal külső felületére felhelyezett hőszigetelés nem csak télen tartja benn a meleget, hanem logikusan nyáron is kívül tartja a napsugarakat - védi tehát a házat a túlmelegedéssel szemben. Ezáltal nyáron is kényelmessé válik a lakás használata, külön gépi hűsítés nélkül akár a tetőtérben is, vagy a hátulról szellőztetett homlokzatok esetében mindenekelőtt akkor, ha nehéz, hőtárolásra alkalmas szigetelőanyagokat alkalmaznak, amilyen pl. a farostlemez.

Hátulról szellőztetett homlokzat: Ez a módszer a lakóházak építése körében nem feltétlenül tartozik a hagyományos eljárások közé, azonban a hőszigetelési rendszerek – bár elég költségigényes – alternatíváját képezi. Ezt a technikát mindenekelőtt az ipari és középületeknél alkalmazzák. Egyrészt a homlokzat kiképzésének mutatós módját teszi lehetővé, másrészt az időjárási viszontagságokkal szembeni különösen tartós védelmet nyújt. Lényegében négy komponensből áll: a szigetelésből, a rögzítő-szerelvényeket tartalmazó tartószerkezetből, a hátsó szellőzőnyílásokból (vertikális levegőréteg), valamint a homlokzatborításból.  Ennél a szerkezetnél a legdrágább szerkezeti elem rendszerint a homlokzatborítás, amelynek céljára sokféle anyag kerülhet szóba:

  • palatáblák,
  • kőtáblák, pl. márvány,
  • réz,
  • fazsindely,
  • alumíniumlemezek,
  • kerámialapok.

Szigetelőanyagokból is nagy a választék , pl. polisztirol, farost, parafa vagy ásványi rost. A kiválasztás során árbeli, technikai, és egyéni szempontok játszanak szerepet.

Érdeklődjön most ügyfélszolgálatunkon

SPAM elleni védelem: Írja be számmal a tizenkettest!
Az ön E-mail címe:
Telefonszám
Írja be az üzenetet:

Megtakarítás kalkulátor

 

 

Hőszigetelés vastagsága:

cm

 

Átlagos fűtésszámlám a

szigetelés előtt:

Ft/hó

 

 

 

Megtakarításom a

szigetelés után:

Ft/hó

A kalkulátor még béta változat és lehetnek eltérések! Ahhoz, hogy kifejezetten az ön otthonához pontos kalkulációt kapjon, keresse ügyfélszolgálatunk!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hőszigetelés nélkül

Hőszigetelő rendszerek

Homlokzati hőszigetelés