- Országos szintű ingyenes helyszíni felmérés és árajánlatadás -

 

Parafa:

A parafa a parafatölgy elhalt sejtszövete, amelyet főként Portugáliában, Spanyolországban, és Észak-Afrikában termesztenek. A nyersparafát szárítják, granulálják (aprítják), és nyomás, valamint légmentesítés mellett 370 celsius fok-os vízgőzben expandálják (kinyújtják). Eközben a granulátum a parafa saját gyantatartalmának köszönhetően összeragad. Kaphatóak olyan termékek is, amelyek előállítása során a parafagranulátumot mesterséges ragasztók felhasználásával táblásítják. Az expandálás során fenol keletkezik. A parafa gyakran erős, sajátos gázokat fejleszt, amelyekben rákkeltő anyagok (PAK, azaz policiklikus aromás szénhidrogének) is felléphetnek.
Természetközeli szigetelőanyag lévén újtermelődő nyersanyag, azonban ennek ellenére ritkán hasznosítható újra. Viszonylag hajlamos a diffúzióra, a B2 tűzveszélyességi osztályba tartozik. A szigetelőanyagot elsősorban 12 cm vastagságú táblákban lehet kapni, vagy parafadara formájában. A lemezek alkalmazhatósága: többnyire homlokzatok és padlók szigetelésére, vagy töltelékanyagként. Megmunkálása porblémamentes.


Duzzasztott perlit :

A vulkanikus perlitkőzetet felaprózzák, és rövid időre 1000 celsius fok feletti hőmérsékletnek teszik ki. Ennek során a kőzetben található víz gőzzé változik, és az anyagot az eredeti térfogat 15-20-szorosára dzzasztja.
Eredete miatt a duzzasztott perlit enyhén radioaktív lehet.
Természetközeli szigetelőanyagként, amelynek alapanyaga világszerte, bőséges mennyiségben rendelkezésre áll, alkalmas az újrahasznosításra, és nem éghető (A1). A perlit deponálható, és töltőanyagként, vagy talajkavítóként a mezőgazdaságban is alkalmazható. Érzékeny a nedvességre és hajlamos a diffúzióra.
Alkalmazás: töltésként az üreges terek és padlók hőszigetelésére. Előállítása erős porképződéssel járhat.

Poliuretán-PUR:

A kiindulási termékek a kőolaj és a répacukor. Egy komplex folyamatláncolat során - a klórkémia és tűzvédelmi adalékanyagok masszív alkalmazása mellett – a lemezeket az XPS-hez hasonlóan hajtógázok segítségével állítják elő ( Az FCKW – hajtógázok ezen a területen is tiltottak). Olyan anyagokra kell törekedni, amelyek a széndioxiddal vagy petánnal habosíthatóak.
A PUR mesterséges szigetelőanyag, amelynek alapanyagai már csak korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésünkre. A nedvességre nem érzékeny, diffúziós hajlama a fáéhoz hasonló, és szemétégető létesítményekben van lehetőség az ártalmatlanításra.
A szokványos szigetelőanyagok között a PUR rendelkezik a legkisebb hővezetési képességgel, lemezekben kétoldali alukasírozással kapható. A táblák méretre szabása során ajánlatos a felszabaduló por belélegzését elkerülni.
Alkalmazási terület: elsősorban nyomásálló külső tetőszigetelésékhez.
A lemezeken kívül spray formájában is kapható PUR. Ezek a habok nem állnak ellen a napfénynek, felszívják a nedvességet és nem viselik el a fagyot. A beépítés során diizocianátok szabadulnak fel, amelyek légúti megbetegedéseket okozhatnak(Ausztriában elismerik foglalkozási betegségként az ilyen eredetü megbetegedéseket). A beépítést ezért érdemes jól szellőztetett helyiségben végezni. Az ablakok/ajtók szigetelésénél a PUR alternatíváját nyújtják a kender-, a gyapott- és a lenfonatok.

Szigetelő farostlemez:

Az előállítás során elsősorban faipari hulladékfát aprítanak fel, amelyből víz és viszonylag nagy mennyiségű energia felhasználásával finom farostpépet állítanak elő. Ezt a pépet présekben formára alakítják, majd szárítják, amelynek során a lemezeket a fa saját természetes gyantatartalma tartja össze. Az alkalmazási területtől függően a vízállóság érdekében a puhafa rosttáblákhoz hidrofób adalékokat adnak, mint pl. bitumen, viasz vagy latex.
Természetközeli szigetelőanyagként (mivel újratermelődő nyersanyag) komposztálható, vagy újra felhasználható, diffúzióra hajlamos, a B2 tűzveszélyességi osztályba tartozik. Ezt a szigetelőanyagot többnyire táblákban árusítják (0,6-10 cm vastagságban), hazánkban is rendelkezésre áll.A táblák alkalmazhatósága kül-és beltérben: a szarufák közötti szigetelésként, tető feletti szigetelésként, külső és belső homlokzatok szigetelése, a nedvességtől mentes helyiségek padlózatának jó hangszigetelési hatással rendelkező szigetelőanyaga. A viszonylag nagy sűrűség révén nyáron jó hatással nyújt védelmet a meleggel szemben.     

 

 

További hőszigetelő anyagok: 

Expandált polisztirol (EPS)

XPS

üveg- és kőzetgyapot

Ásványi hablemez

Vákuumszigetelés

Üveghab

Cellulóz

Kalcium-szilikát

Gyapjú

Perlit

Poliuretán

Farostlemez

Parafa


Érdeklődjön most ügyfélszolgálatunkon

SPAM elleni védelem: Írja be számmal a tizenkettest!
Az ön E-mail címe:
Telefonszám
Írja be az üzenetet:

Megtakarítás kalkulátor

 

 

Hőszigetelés vastagsága:

cm

 

Átlagos fűtésszámlám a

szigetelés előtt:

Ft/hó

 

 

 

Megtakarításom a

szigetelés után:

Ft/hó

A kalkulátor még béta változat és lehetnek eltérések! Ahhoz, hogy kifejezetten az ön otthonához pontos kalkulációt kapjon, keresse ügyfélszolgálatunk!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hőszigetelés nélkül

Hőszigetelő rendszerek

Homlokzati hőszigetelés