- Országos szintű ingyenes helyszíni felmérés és árajánlatadás -

Az FHSZ anyagának egyidejűleg kell jó hőszigetelő képességgel, azaz csekély hővezető képességgel rendelkeznie, és megfelelő mértékben áteresztenie a fényt és a napsugárzást .A műanyagból vagy üvegből készült likacsos szerkezetű (hajszálcsöves vagy sejtes szerkezetű) anyagok nyújtják a hőszigetelés és az áttetszőség legjobb kombinációját.

FHSZ műanyagból:

A plexiüvegként ismert polimetilakrilát (PMMA), valamint a polikarbonát (PC) műanyagok a fény a fényáteresztő, hőszigetelő anyagok bevált kiinduló anyagait képezik, amelynek legfontosabb kritériuma a hő és UV- állóság.  Így a PMMA 90 fokig, a  PC 140 fokig használható, valamint mechanikai stabilitása is nagyobb.

FHSZ üvegből:

Az üveg rendkívül magas hő- és UV-állóságot nyújt, a műanyagokkal szemben azonban nagyobb a sűrűsége, és ennek köszönhetően sokkal nagyobb a tömege is.

Homlokzati rendszerek:

Az FHSZ alkalmazásához homlokzati rendszer szükséges, amelybe a választott szigetelőanyagot beilleszthetjük, és a technikai követelményeknek való megfelelés mellett építészeti szempontból is megfelelő megoldást kínál. Valamennyi homlokzat rendszerben közös, hogy kívülre, a fényelnyelés fokozása céljából feketére színezett masszív falazatra erősítik őket.  A homlokzati rendszer kiválasztása különböző tényezők figyelembevétele alapján történik:

  • az FHSZ-homlokzat funkciója,
  • az FHSZ elemeinek anyaga és súlya,
  • az elérni kívánt hatásfok,
  • a beruházásra fordított költségek.

Az FHSZ elemeinek mechanikai behatásokkal, UV-sugárzással, esővízzel és egyéb szennyeződésekkel szembeni védelmének céljából az elemeket kívülről – táblákban vagy vakolatszerűen felvitt – üvegbevonattal látják el.

A keret-rendszer:

Az FHSZ-elemeket vízszintes és függőleges alumínium, vagy fa-alumínium keretek közé rögzítik be. Maguk az elemek kívülről és belülről is üveglemezekkel vannak felszerelve, az élek illesztésére egy termikusan elválasztott alumíniumprofilt illesztenek be.

A függesztett szerkezetű homlokzatok:

Az előgyártott FHSZ-elemeket a klasszikus hőszigetelő rendszereknél tapasztaltak szerint fekete ragasztóanyaggal közvetlenül a falra montírozzák. Az elemek már gyárilag egy gyapjú- és egy üvegréteggel vannak ellátva, így ezeket közvetlenül be lehet ragasztani az opak szigetelés üresen hagyott mezőibe.

Nyári hővédelem:

Az FHSZ-homlokzattal rendelkező épületeknek nyáron védelemre van szükségük a túlmelegedéssel szemben. Rolók és zsaluk segítségével, amelyeket kiviteltől függően az FHSZ – elemek elé vagy azokon belül építenek be. Az egyszerű, szezonális, kézzel készített és működtetett árnyékolók legfeljebb saját használatú családi házak igényeit elégíthetik ki. A többlakásos házakat és irodaépületeket mindenképpen automatikus rendszerrel érdemes ellátni. Az új épületek esetében javasolt kiegészítő szerkezeti árnyékolási lehetőségeket is betervezni. A beruházás költségek egy részét a napfény elleni védelem képezi.

Az FHSZR esetében egyébként az árnyékolás nem szükségszerű, mivel az FHSZ-burkolatnak a teljes homlokzat felületén történő megfelelő méretezésével a belső helyiségek nyári túlhevülése elkerülhető, továbbá, mivel amikor magasan áll a nap, az üvegvakolat jobban hátráltatja az energiaátvitelt, mint az üvegtáblák.

Összefoglalva:

Az FHSZ-rendszerek a technika mai állásának megfelelő szigetelések, amelyek beváltak a gyakorlati alkalmazásban is. Az FHSZ alkalmazása azonban sem az új épületeknél, sem a felújítások körében nem terjedt el széles körben a nem túl kedvező ár-érték arány miatt. Mivel a szükséges árnyékolási rendszerek a költségek jelentős részét teszik ki, erre a célra pl. thermotrop anyagokból készült önszabályzó rendszereket fejlesztenek ki, amelyek az éppen uralkodó hőmérsékletet függvényében úgy változtatják meg a fény szóródását, hogy ezzel elkerüljék a túlhevülést.

Az FHSZ mindenekelőtt a következő esetekben alkalmas szigetelési módszer:

  • amikor rendelkezésre áll, vagy terveinkben szerepel egy masszív, nehéz külső fal,
  • az épület déli oldalán,
  • Amelyet télen nem árnyékolnak be sem fák, sem szomszédos épületek,
  • régi épületek felújításakor,
  • hideg, vagy napos régiókban.

Az FHSZ energia megtakarítás mellettnagyobb fokú kényelmet is biztosít a belső hőmérsékletet meghaladó falhőmérséklet miatt, azonban ezt a szigetelést csak luxusberuházásnak tekintjük,  ajánlani inkább az opak hőszigetelést tudjuk.

Érdeklődjön most ügyfélszolgálatunkon

SPAM elleni védelem: Írja be számmal a tizenkettest!
Az ön E-mail címe:
Telefonszám
Írja be az üzenetet:

Megtakarítás kalkulátor

 

 

Hőszigetelés vastagsága:

cm

 

Átlagos fűtésszámlám a

szigetelés előtt:

Ft/hó

 

 

 

Megtakarításom a

szigetelés után:

Ft/hó

A kalkulátor még béta változat és lehetnek eltérések! Ahhoz, hogy kifejezetten az ön otthonához pontos kalkulációt kapjon, keresse ügyfélszolgálatunk!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hőszigetelés nélkül

Hőszigetelő rendszerek

Homlokzati hőszigetelés