- Országos szintű ingyenes helyszíni felmérés és árajánlatadás -

Áram:

Stand by funkció: Magyarul készenléti funkció, vagyis pl. ha a tv-t távirányítóval kapcsolja ki, még akkor is az energiaszükséglet legalább 30 % -t használja fel a készülék. Ha minden ilyen funkcióval ellátott készüléket egy kapcsolható hosszabbítóra köt rá, akkor távozáskor elég csak lekapcsolnunk a főkapcsolót és máris spóroltunk!

Elalváskapcsoló: sajnos én is könnyen elalszom a tv előtt, ezért ha nem létezne a funkció, valószínű sokkal több áramszámlám keletkezne. Egyszerűen beállítom tévézés előtt, hogy 2 óra múlva kapcsoljon ki, és ha véletlenül be is alszom, akkor is nyugodtan aludhatok, mert nem pörög feleslegesen a villanyórám.

Hűtőszekrény: a háztartás energiafelhasználását általában 30 %-ban a hűtő teszi ki, ezért ajánlom, hogy már vásárlásnál nézzék meg, hogy milyen energia cimkézésű gépet vásárolnak! Aki többet tud rászánni, annak az A++-t ajánlom, de azoknak, akik csak kevesebbet a B energiaosztálynál ne menjenek lejjebb. Ha pedig nem tervezik hűtőgép vásárlását, akkor spóroljunk azon amink van alapon sose tegyenek bele melegebb ételt, vagy ne hagyják huzamosabb ideig nyitva az ajtaját. Ez a figyelmetlenség akár 50 % többletfogyasztást is okozhat.

Húzza ki a telefontöltőt, mivel akkor is ugyanannyi áramot fogyaszt, mint amikor rá van dugva a telefon.

A bojlert ajánljuk, hogy állítsa 65-70 celsius körülire, mivel ilyenkor nem kell hideg vízzel vegyíteni.

A víz melegítésére legjobb a vízmelegítő, vagy a mikró (0,5 liter).

Fűtéscsökkentés:

Szellőztetés: télen nagy hidegben, inkább 3-4 percre nyissuk teljesen ki az ablakot, minthogy egész nap csak bukó funkcióban legyen. Tudni illik ezen rövid idő alatt a bútorok nem hűlnek ki, ezáltal a csak a levegő cserélődik.

Gázkészülékek: ha új házat épít, vagy a rendszert cseréli, ajánljuk, hogy az épületgépésszel mindenféleképpen beszéljen az energia megtakarításról! Fontos, hogy egy jó tervezésnél akár 20-30 % fűtésköltséget is megtakaríthat, amely éves szinten egy általános háztartásban 50-100 ezer Ft megtakarítást jelent. Ha pedig nem tervez felújítást, akkor ajánljuk, hogy évente hívjon el egy szakértőt, vizsgáltassa meg a gázkészüléket, ha úgy van folyamatosan tisztíttassa meg vele. Ez a költség 10 ezer Ft körül van, de az éves gázszámláján ez is 15 % spórolást jelenthet. s mellesleg nem beszéltünk a biztonságról. Télen a híradóban sok gázmérgezést hallhatunk, nehogy mi is szerencsétlenül járjunk. Nem játék!

A túlfűtött otthon sem az igazi, ha 1 celsiussal lejjebb tekeri a fűtésszabályzót 5 % energiát takarít meg.

Tiszta rendszer, melegebb radiátorok: Ha lehetősége van, 3-5 évente szakemberrel vetesse le a radiátorait és mossa ki! Ezen idő alatt, főleg ha nem megfelelő vízzel töltötte fel a rendszert, rengeteg kosz és üledék tapadhatott le. Ez a belső réteg szigetelőként hat a radiátorokra, ezért többletfogyasztást jelent. Amikor visszaszerelik a radiátorokat, vagy teljesen zártrendszert hozzanak létre, vagy figyeljenek a folyamatos légtelenítésre! A levegős rendszer hidegebb és nehezebben melegszik fel.

Tökéletes nyílászárók: az energia 20 %-t is megspórolhatja, ha jól záró nyílászárói vannak a lakásában. Ha nem akar beruházni új ajtókra és ablakokra, ajánljuk, hogy a nem jól záródó nyílászárókat résszigeteléssel lássa el. Ez a ragasztószalag 500-1000 Ft körül kapható a boltokban és egyszerűen ön is felragaszthatja.

Radiátort körbepakolni és eltakarni nem ajánlatos!

A legtöbbet a megfelelő hőszigeteléssel spórolhatunk!

Ha ránéz az ábrára pontosan látható, hogy az üvegfelületek 20, a tető 20, a kémény 10, a padló 10, míg a falak a legtöbbet 40%-ot visznek el a fűtésszámlánkból, ha nincsenek jól szigetelve! Cégünk már lassan 20 éve foglalkozik falak hőszigetelésével és ezen idő alatt rengeteg jó visszajelzés született, hogy érdemes a falak hőszigetelésén elgondolkodni! Befektetésképpen is pár éven belül megtérül, főleg, ha jó szakembert választ! Mi vállaljuk, hogy a téglájához a legjobb hőszigetelő megoldást ajánljuk, mert nem éri meg túlméretezett szigetelést sem csinálni. Az ország egész részén dolgozunk és a helyi viszonylatokhoz képest mindig versenyképesek próbálunk maradni. Teljes anyagbeszerzéssel és természetesen takarítással, hulladékelszállítással vállaljuk a munkálatokat. Egy jó hőszigeteléssel általánosságban 30 %-ot biztosan tud spórolni már az első havi fűtésszámlájával. 

A hőszigetelés természetesen nem csak a meleg, hanem a hideg ellen is jó védekezés. Tudni illik hűtéshez 3 * annyi energia szükséges, mint a fűtéshez, ezért nem csak télen a fűtésen, hanem nyáron a hűtésen is rengeteget spórolunk.

Jobb közérzet, nyugodt alvás és szebb környezett a munkánk célja!

Sütés- főzés:

  • Jó hővezető képességű edények, pl: acél, zománcozott vas, vagy öntöttvas.
  • Fedő használatával hamarabb megfő az étel
  • Érdkemes gyorskuktát használni!

A háztartási gépek forgalmazásánál az európai unió előírta, hogy a fogyasztást egy szabványos címkén tüntessék fel. Az energiaosztályok A-tól G-ig vannak skálázva, az A energiaosztály fogyasztja a legkevesebbet, míg a G a legtöbbet. Hogyan spórolhat cikkünkért kattintson a bővebben gombra!

Bővebben...

Elkezdődött a fűtésszezon! A családi költségvetés legsúlyosabb tétele ezekben a hónapokban a fűtésszámla. Az alábbiakban olyan jó tanácsokkal szolgálunk, melyek segítségével kis odafigyeléssel könnyen csökkenthetők a fűtési költségek.

Ha fűtési rendszerünk szabályozható (pl. termosztáttal, radiátor szeleppel), akkor azok megfelelő használatával energiát takaríthatunk meg. Amikor napközben a család nem tartózkodik a lakásban, akkor elegendő az alacsonyabb hőmérséklet is. Arra azért mindenképpen érdemes figyelni, hogy csökkentett hőmérséklet ne legyen 5-8 foknál nagyobb, mint az átlag hőfok. Mert ebben az esetben már előfordulhat az, hogy a helyiség újbóli felfűtése többe kerül, mint a folyamatos szinten tartása. Ha csak pár órára hagyjuk üresen a lakást, nem érdemes nagy mértékben visszavenni a fűtést, mert a hőingadozás miatt az energia megtakarításból nem lesz semmi.

Sokan nem tudják, hogy létezik olyan technológia, amivel a gázkészülékek fogyasztása 5-15%-kal is csökkenthető. A készülék felszerelését követően tökéletesebb égés jön létre, és ebből adódik az energiamegtakarítás.

A fűtésszezon elején ezeken kívül ajánlott átvizsgálni a nyílászárók állapotát is, mert a nem megfelelő szigetelés esetén az utcát is fűteni fogjuk. A nyílászárókon mellett a gázkészülékek szakemberekkel történő átvizsgálásáról sem feledkezzünk meg, ami ugyan egyszeri kiadást jelent, de hosszú távon fűtési költségmegtakarítást eredményezhet, és hamar megtérül az ára.

A téli hónapokban fontos még a szellőztetésre is odafigyelni! Nem minden ugyanis, hogy milyen gyakran szellőztetünk a lakásban. Sokan azt teszik, hogy résnyire hagyják nyitva az ablakokat, pedig ilyenkor a falak úgy lehűlhetnek, hogy a megfelelő hőmérséklet eléréséhez azután megint csak többletenergia szükséges. Javasolt inkább naponta többször rövid ideig, de intenzíven szellőztetni, hogy gyorsan felfrissítsük a szoba levegőjét.

Érdeklődjön most ügyfélszolgálatunkon

SPAM elleni védelem: Írja be számmal a tizenkettest!
Az ön E-mail címe:
Telefonszám
Írja be az üzenetet:

Megtakarítás kalkulátor

 

 

Hőszigetelés vastagsága:

cm

 

Átlagos fűtésszámlám a

szigetelés előtt:

Ft/hó

 

 

 

Megtakarításom a

szigetelés után:

Ft/hó

A kalkulátor még béta változat és lehetnek eltérések! Ahhoz, hogy kifejezetten az ön otthonához pontos kalkulációt kapjon, keresse ügyfélszolgálatunk!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hőszigetelés nélkül

Hőszigetelő rendszerek

Homlokzati hőszigetelés