- Országos szintű ingyenes helyszíni felmérés és árajánlatadás -

 

A külső szigetelés alapvetően javítja a falak hőhatároló képességének kihasználását-mindenekelőtt akkor, ha ezek a falak nehéz, nagy sűrűségű anyagból állnak, ami egyben költségtakarékosabb megoldást is jelent. 

A hőszigetelő réteg költségigénye: A költségek a szigetelőanyag vastagságától, fajtájától és az épület méretétől függően nagyon különbözőképpen alakulhatnak. A polisztirol mondható a viszonylag legköltségtakarékosabb szigetelőanyagnak.  

Gazdaságosság: Az épület puszta állagmegóvása érdekében tett intézkedésekkel ellentétben minden energiamegtakarítási technikának megvan az az előnye, hogy a beruházás költségei a fűtési költségekben jelentkező megtakarítás révén megtérülnek.

Régebbi épületek felújítása esetén a költségek meghatározásánál csak a szigetelésre fordított többletköltségeket írjuk a szigetelés számlájára-új ház építése esetében pedig a költséghatékony tervezés (nehéz, vékony és így olcsó fal+hőszigetelés) jelenthet anyagi könnyebbséget. A hőszigetelő réteg minimum 30 éves használati idejét és napjaink energiaárait figyelembe véve a külső fal szigetelését csaknem gazdaságosnak mondhatjuk.

Meleggel szembeni védelem: A fal külső felületére felhelyezett hőszigetelés nem csak télen tartja benn a meleget, hanem logikusan nyáron is kívül tartja a napsugarakat - védi tehát a házat a túlmelegedéssel szemben. Ezáltal nyáron is kényelmessé válik a lakás használata, külön gépi hűsítés nélkül akár a tetőtérben is, vagy a hátulról szellőztetett homlokzatok esetében mindenekelőtt akkor, ha nehéz, hőtárolásra alkalmas szigetelőanyagokat alkalmaznak, amilyen pl. a farostlemez.

Hátulról szellőztetett homlokzat: Ez a módszer a lakóházak építése körében nem feltétlenül tartozik a hagyományos eljárások közé, azonban a hőszigetelési rendszerek – bár elég költségigényes – alternatíváját képezi. Ezt a technikát mindenekelőtt az ipari és középületeknél alkalmazzák. Egyrészt a homlokzat kiképzésének mutatós módját teszi lehetővé, másrészt az időjárási viszontagságokkal szembeni különösen tartós védelmet nyújt. Lényegében négy komponensből áll: a szigetelésből, a rögzítő-szerelvényeket tartalmazó tartószerkezetből, a hátsó szellőzőnyílásokból (vertikális levegőréteg), valamint a homlokzatborításból.  Ennél a szerkezetnél a legdrágább szerkezeti elem rendszerint a homlokzatborítás, amelynek céljára sokféle anyag kerülhet szóba:

  • palatáblák,
  • kőtáblák, pl. márvány,
  • réz,
  • fazsindely,
  • alumíniumlemezek,
  • kerámialapok.

Szigetelőanyagokból is nagy a választék , pl. polisztirol, farost, parafa vagy ásványi rost. A kiválasztás során árbeli, technikai, és egyéni szempontok játszanak szerepet.

Érdeklődjön most ügyfélszolgálatunkon

SPAM elleni védelem: Írja be számmal a tizenkettest!
Az ön E-mail címe:
Telefonszám
Írja be az üzenetet:

Megtakarítás kalkulátor

 

 

Hőszigetelés vastagsága:

cm

 

Átlagos fűtésszámlám a

szigetelés előtt:

Ft/hó

 

 

 

Megtakarításom a

szigetelés után:

Ft/hó

A kalkulátor még béta változat és lehetnek eltérések! Ahhoz, hogy kifejezetten az ön otthonához pontos kalkulációt kapjon, keresse ügyfélszolgálatunk!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hőszigetelés nélkül

Hőszigetelő rendszerek


Deprecated: Function ereg() is deprecated in /home/www/clients/client752/web1555/web/administrator/components/com_joomlastats/count.classes.php on line 381

Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to 196.216.2.20:43 (Connection timed out) in /home/www/clients/client752/web1555/web/administrator/components/com_joomlastats/count.classes.php on line 1038

Homlokzati hőszigetelés

 
Google PageRank   Cégünk a WinDinamic nyílászáró rendelésfelügyeleti szoftvert használja - nyílászáró program, nyílászáró szoftver